• var olduğuna resmî olarak karar verdiğim durum. öncesinde anlık sıkılmalardan dolayı olabileceğini düşünüyordum ama artık sürekli hâle gelmiş bıkkınlık olduğuna kanaat getirdim.

    bana "bak şu videoyu izle/şunu oku, sana link attım mutlaka bak ona" diye gelenlerin kafalarına bir şey indiresim geliyor artık. vaktimi boşa harcıyormuş hissi yaşıyorum. bir videonun içeriği şâyet hayatımda bir şey değiştirmeyecekse boşa harcanmış zaman gibi geliyor. hele hele 15 saniyeden filan fazlaysa göğsüme öküz oturuyor.

    bilginin ve insan eyleminin sonsuzluğu aslında insanı ürkütüyor. o kadar sonu yok ki. neyi nereye kadar izleyeceksin ve okuyacaksın? o kontrol altına alamama hissi bence insanı umutsuzluğa düşürdüğü için oluyor bu ürküntü.

    bir yerlerde insanları dikkatini sıcak tutmak ve para kazanmak için antin kuntin şeyler yapan ve mantar gibi biten youtuber'lar, diğer tarafta yüzlerce siyaset komplo teorileri yorumları, dün söylenilenin bugün çürütüldüğü makâleler, mesnetli-mesnetsiz sosyal medya içerikleri, dünyanın bir köşesinde olan vahşetin insanı dertlere saran haberleri ve daha bir sürü şey.

    bilincimiz devamı bir bombardıman altında ve içten içe insanda yavaş yavaş öldüren zehir etkisi yaratıp ruhunu sıkıyor; darlıyor bu durum.

    internetten biraz uzaklaşıp belgesel izleyeyim dedim orada da yüzyıllardır gözlemlemekten bıkılmayan aslanlar ve onların avladığı zebralar, afrikalılar, milyonuncu keresi çekilen köpek balıkları belgeseli var.

    biraz şarap içeyim bari belki geçer.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap