7 entry daha
  • "akp dediğiniz kalabalık köylü kurnazlığını iktidara taşımış bir demagoji uzmanları merkezi. bunların güttüğü siyasetin, yaptığı analizin herkesi aptal varsayması ama herkesin aptal olmamasının bir önemi bulunmuyor. zaten karışık olan hayatı içinden çıkılmaz, anlaşılamaz hale getirebiliyorlar. insan anlamadığını değiştiremez.

    bu paralar kimin parası, belli değil. iran’la ticaret yapmak suç mu peki? amerikalılar yasak dedi diye mahkeme neyi tartışıyor? peki alışverişi dolarla yapmasalar olacak mıymış?

    bir de kılıçdaroğlu’nun açtığı dosya var. o ada ne adası? hakikaten, o para buradan mı oraya gitmiş, oradan mı şey olmuş? vergiden mi kaçırmışlar, faizi var mıymış? faiz caiz miymiş?

    bu tartışmaların içinden tereyağından kıl çeker gibi çıkılması zaten imkansızdır. en iyisi işi bir “uzmanlık konusu” haline getirmektir.

    uyuyakalan jüri üyesi misali, türkiye kamuoyunun da içinin geçmesi olasılığı çok yüksektir. akp meseleyi karıştırmaya oynamaktadır ve zaten mesele karışıktır. konşimento yenir mi, içilir mi?
    ...

    ...adam suçluyum diyor ve yargılanmıyor! koskoca bir devletin benimsediği şey, özetle ve alenen adaletin yadsınması! akşam sanık yatıp sabaha tanık kalkılabilen bir dünyada, bizimkiler de adamı geçen ay hayırsever ilan edip sonra hain saymışlarsa, ne olmuş yani?
    ...

    ...demiş ya halkımız; çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz! bildiğin, hırsızlık…

    lakin sadece türkiye değil bütün dünya “çaldım ama bir sor niye çaldım” yüzsüzlüğüne boyun eğilen bir çağdan geçiyor. iranlı kardeşlerimiz için, mazlumlar için, din için, ticaretin doğal parçası olduğu için, amerikalıları ve dahi haçlıları ifrit etmek için, hakkımı almak için, hacca gitmek için, haccı buraya getirmek için…

    bir kere soruyu meşru saydın mı, yanıtlar ortalığı daha da karıştıracaktır. dinin ahlaksızlığa dönüştüğü bir zamandayız ve bu yeterince karışık geliyor “sokaktaki insana.”

    ..."

    aydemir güler
    http://haber.sol.org.tr/…-karisik-gayet-sade-219527
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap