5 entry daha
  • -kanada'da insanlar bireysel yasar; turkiye'de kolektif.
    -kanada'da insanlar naziktir ama samimi olmasi zordur (bireyselcilik), turkiye'de kabadir, samimi oluyormus gibi gozukur ama zaman gectikce cogu koftur.
    -kanada'da hukuk isler, turkiye'de tanidik.
    -kanada'da surekli olarak hem siyasi hem toplumsal anlamda bir "hak arama sureci" yasanir ve bununla ovunulur, turkiye'de bu sancili ve sonucu fos olmaya neredeyse her zaman mahkum bir surectir.
    -kanada'da cok kulturluluk hayatin bir parcasidir, turkiye'de bazen ayricalik bazen isdiraptir; normalize edilmemistir.
    -kanadanin iki anadili vardir, turkiyenin bir.
    -kanada'nin hizmet sektoru cok pahalidir, turkiyenin cok ucuz.
    -kanada'da vatandaslik gorevlerin genelde hukuksal duzende belirlenir, turkiye'de hislerle, duygularla.
    -kanada'da orta halli olmak ile zengin olmak arasinda gunluk hayatta cok fark gorulmez, turkiye'de dramatik farkliliklar vardir.
    -kanada'da polislerin talepleri ve hareketleri her zaman sorgulanabilir, bu bir vatandaslik hakkidir. turkiye'de bu is biraz zordur.
    -kanada'da hava genelde cok uclarda yasanir (cok cok soguk, ya da cok cok sicak), turkiye'de ortalarda.
    -kanada'da lgbt+ haklari tam koruma altindadir, devlet resmi olarak gecmis hatalarindan ozur dilemistir, turkiye bu konuda rusya gibi ulkeleri ornek almaktadir.
    -kanada'da tarih boyu yerli halklara sistematik baski uygulanmistir ve bu kanada tarihi icin utanc verici bir gercektir, turkiye'de yakin tarihte olmus benzeri hareketler devlet, toplum ve turkiye tarihi icin gurur kaynagidir.
    -kanada'da ucak biletleri, telefon faturalari, televizyon yayini vs hayvan gibi pahalidir (az insan, az talep ve bunun getirisi olarak pahali servisler), turkiye ozellikle ucak biletleri konusunda avrupanin getirdigi trafik sagolsun son derece uygundur.
    -kanada'nin kirsal kesimlerindeki insanlarin teknolojik araci gereci coktur, devlet destegi ve kisisel alim gucu bunu kolaylastirir. turkiye'nin kirsal kesimlerindeki insanlarin boyle imkanlari cok yoktur.
    -kanada kirsalinda yasayan insanlarin cogu, beyaz olmayanlara karsi olan hislerini acik acik soyleyemez, ama olabildiginde hissettirir. turkiye'de boyle bir engelleme pek yoktur.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap