2 entry daha
  • breece d'j pancake'in (dexter john) cesitli dergilerde yayinlanmis 12 olaganustu oykusunun toplandigi kitabin 2017 yilinda ilk turkce cevirisinin ismi.

    pancake'in basit ama guclu anlatisi turkce'ye ayni kendisi gibi yakin zamanda kazandirilabilmis andrey platonov'a cok benziyor.

    edebiyat ogrenimini bitirdikten sonra ogretim gorevlisi oldugu zamanlarda kendisini üniversitesitedeki herkesten soyutlayan, bizim tabirimizle "anadolu comari" rolu yaparak uzaklarda duran, 26 yasinda intihar etmis, oykuleri de kendisi oldukten yillar sonra bir kitapta toplanmis bir yazar.

    ılk sayfalarda basit bir anlati, kendisine ait kucuk bir dünyada annesiyle ve babasinin hayaliyle yasayan dikkat cekmeyecek bir genc adamla karsilasiyorsunuz, ve kitabin geri kalaninda da huzurlu, sakin dag bayir oykuleriyle karsilasmaya hazirliyorsunuz kendinizi.

    pek oyle olmuyor. hatta daha ilk oykude o basit ve yalin anlatimla o kucuk dunyasi olan ciftci genc adamin ic dunyasindaki catismalari ve karanligi size hissettirebiliyor yazar. ılerleyen oykulerde binbir turlu duygu karmasasi yasayacaginizi net bir sekilde garanti edebilirim.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap