94 entry daha
  • kürtaj üstünden konuyu bulandırmaya çalışan zekasıza biri insan haklarının insanı kapsadığını, henüz kan pıhtısı olan bir biyolojik formun "insan" olmadığını hatırlatsın. hukuken kişilik haklarınıza "tam ve sağ doğmakla" kavuşursunuz, o "tam ve sağ doğmak" ibaresi boşuna konmamıştır. (örneğin ana rahmine düşünce mirastan pay alma hakkınız doğar ve payınız ayrılabilir, ama bu hakkın kullanılabilir hale gelmesi için "kişi" olmanız, kişi olmanız için de doğmanız gerekir vs.)

    bir kez tam ve sağ doğarak vücut bütünlüğüne dokunulmazlık hakkını elde etmiş bir bebeğe de kimsenin keyfine göre müdahale etme hakkı yoktur artık, olamaz. ama ne yazık ki bazı insanlarda bu fikir yok. bırakın düz insanı, bu uğurda yemin etmiş hekimlere bile bunun düpedüz vücut bütünlüğü ihlali olduğunu söylediğinizde büyük kısmı aval aval bakarlar, çünkü aklına bile getirmemiştir bir bebeğin kendi hakları olabileceğini, onun anne babasının "malı" olmadığını... "tıpta durduk yere ameliyat yapmak var mıdır, sağlıklı bir çocuğun enfeksiyon şu bu olmadan peşin peşin derisini almak neden, insanlara durduk yere 'ama risk var' diye apandisit ameliyatı yapıyor musunuz?" sorularını sormak bu açıdan elzemdir.

    reşit olmayan bireye ailesinin inancı gereği zorla sünnet uygulaması yapılması, nereden bakarsanız bakın insan hakları ihlalidir. bunun lamı cimi yok. dininize o kadar güveniyorsanız bırakın, allah o bebeğe doğru yolu gösterir, müslüman olur, kendi isteğiyle çükündeki deriyi aldırır. küçüklükten beynine enjekte etmeye başlıyorsunuz zaten, bari bedenini kesip biçemeyin yahu!
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap