11 entry daha
  • bir doktor olarak, çok saçma ve anlamsız bulduğum ifade.

    bazı doktorlar var ki çok güzel giyinirler. kaldı ki, bu doktorların gerçekten çoğunluğunu oluşturmaktadır. çirkin giyinen kadın doktor mesela gerçekten çok azdır. erkek doktorlar da klasik giyinir genelde ama, oldukça temiz ve tertiplilerdir. zira yaptıkları işin bir hizmet olduğunu, kendilerinin topluma örnek olması gereken insanlar olduğunu bilirler. elbette çirkin giyinen, zevksiz giyinenler vardır ama en azından temizdir. tuvaletten çıkınca elinin yıkanması gerektiğini herkesten iyi bilir.

    ayrıca doktorlar podyum güzeli değildir. bazen çok güzel kıyafetler giyseler bile, onun üstünü örtecek beyaz önlükleri giymek zorundadırlar. zira bu önlükler onların iş kıyafetidir. enfekte vücut sıvılarının üzerlerine sıçramasından korunurlar veyahut enfekte yerlere dokunurlarsa en azından kıyafetlerine bulaşmamış olur.

    bazı doktorlar geldiği toplumun sosyo-ekonomik seviyesi gereği giyinmeyi pek bilmiyor olabilir. ofis ortamında da çalışmadığı için, takım elbise kültürü oluşmamış olabilir. bunlar ayıplanacak şeyler değildir. önemli olan insanları çok boyutlu olarak değerlendirebilmektir. bir doktor, tıp fakültesinde bunun eğitimini alır. bu başlığı açan arkadaş ise bu bilgi birikiminden yoksun olduğu için böyle bir başlık açmıştır.

    son olarak, kendisine en yakın tıp fakültesine gitmesini öneririm. üniversite hocaları gerçekten güzel giyinirler :)
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap