96 entry daha
  • şimdi hangi bilgi ne kadar doğru bilmiyorum ama bu süreçte edindiğim bölük pörçük bilgileri bir araya getirdiğimde, çizilenden biraz farklı bir görüntü ortaya çıkıyor.

    sanırım papara üstünden 500 küsür, kredi kartı ödemeleriyle de ek olarak 100 küsür milyon para almışlar. toplam 650 milyon diyelim. bunun 450 milyonunu kullanıcılara geri ödemişler. kurdukları bitcoin farm videosunda gördüğüm kadarıyla toplam 1200 tane antminer cihaz var. tesisi vesairesi dahil 3 milyon euro'luk, yaklaşık 15 milyon liralık bir yatırım gibi görünüyor. bunun yanında kurdukları hayvancılık tesisleri de var. toplam en az 50 milyon liralık yatırım yapmış gibi görünüyorlar. devlet banka hesaplarına tedbir koyduğunda buralarda da rehin kalan paralar olduğunu varsayıyorum. giderlerini de düşünürsek, tahminen 100 milyon da yatırımlar, giderler, banka hesaplarında kalan paralar vs. tutar diye tahmin ediyorum. sonuç olarak, adamların elinde kabaca 100-150 milyon arası bir para kalmış olsa gerek.

    böyle bakınca, bu iş tam olarak bir saadet zinciri olarak tasarlanmamış olabilir diye düşünüyorum. mehmet aydın, ne hızla büyüdüğünün farkında olmadığı böyle bir işle karşılaşınca muhtemelen daha en başlardan bitcoin'e yatırım yapmaya başlamış olsa gerek. bu döndüğü yere kadar döner, battığı yerde batar, ben de asıl parayı bitcoin'den kazanırım diye düşündüğünü tahmin ediyorum. yani bu paranın ne kadarıyla, hangi zamanda, ne kadar bitcoin aldılar bilmiyorum ama çiftlik bankın gelir topladığı zaman aralığındaki bitcoin değerindeki artışa bakınca, bu geri ödemelerin önemli bir kısmının bitcoin priminden yapılmış olma ihtimali var. yoksa kimse elinde kalacak 100 milyona güvenerek, topladığı paranın bu kadarını geri ödemez. şimdi de borçlarını şirketin geliriyle kurulmuş bitcoin çiftliklerinin gelirine bağlamış, kendini zihnen bu hikayeden koparmış gibi görünüyor. kendi servetinin esasen bitcoin artışından elde edildiğini ve bu eksik olan 100 milyondan çok daha fazla olduğunu tahmin ediyorum.

    dolayısıyla aslında kırk yılın başı maceracı bir vatandaşın peş peşe defalarca düşeş attığı bir hikaye gibi geliyor bana. eğer bitcoin tırmandığı seviyelerde kalsa muhtemelen geri ödemeleri de sürdürürlerdi. baştan sona izleme imkanı olsa olağanüstü bir hikaye olurdu.

    ek: onlyreal'in uyarısıyla, aslında yatırımları 50 milyonun da çok üstünde görünüyor. benim farkında olmadığım çok sayıda tesisleri varmış.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap