7 entry daha
  • nam-ı diger baba gündüz..
    tarihe galatasaray'ı şampiyon yapan ilk türk teknik direktör olarak gecmiştir. günümüzde ise kendisine sadece fatih terim bu konuda ortak olabilmiştir.
    kendisi, genç yeteneklere güvenmesi ve onları daha çocuk yaşta keşfedip galatasaray'a kazandırmasıyla efsane olmuş.
    söylediği ve vardığı hükümler türk futbolunda kanun olarak geçermiş. baba'nın iyi dediği adam mutlak iyi, kötü dediği adam ise mutlaka kötü futbolcu olurmuş..
    metin oktay izmirspor formasın giyerken ''metin diye biri var cok büyük futbolcu olacak'' söylemi üstüne izmir'e kadar gidip metin'i canlı izlemiş. herkes bir gözle metin'i izlerken bir gözle de baba gündüz'e bakıyormuş. baba gündüz 45 dakika bitince sinirle ayaga kalkmış ve ''beni taa istanbul'dan bu adam için mi getirdiniz, oraya bi direk diksem daha iyi oynar'' demiş ve ayrılmış.. herkes şokta bunu metin oktay'a nasıl söyleyeceğini düşünürken baba gündüz havalimanından galatasaraylı yöneticilere ''bu çocuğu kacırmayın, hemen imza attırın'' demekle meşgulmuş..

    teknik direktörlüğü bıraktıktan sonra spor yazarlığı yapmış. o dönem de yine aynı teknik direktörlüğü gibi söylediği şeyler kanun kabul ediliyormuş, zamanın en büyük otoritesiymiş.
    hatta şöyle de güzel bir anısı var;
    gündüz kılıç bir gün yazdığı gazeteye altay da mehmet diye bir genç var, geleceğin en büyük futbolcusu olacak diye bir yazı yazmış. ertesi gün her tarafta mehmet konuşulmaya başlamış. muhtelif gazetelerde spor yazarlarları altaylı mehmet'e dikkat cekmiş..
    aslında altay'da mehmet adında bir futbolcu yok, baba gündüz bunu sadece eğlenmek icin yazmış.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap