8 entry daha
  • hayao miyazaki hemen her filminde olduğu gibi baş kahramanı küçük bir kız yapmıştır. yine uçan nesneler ve doğal figürler ağırlıktadır. yine büyük ve hantal makineler vardir. yine ana karakterin yanında bütün film boyunca bulunan bir yaratık bulunmaktadır.

    diğer filmlerinden önemli bir farkı ise tamamen farklı bir dünya'yı anlatmasına rağmen olası -ya da çok da olasılıksız olmayan- bir gelecekte geçmesidir. alışılmış dünya içinde dünya, bir kapıdan, bir ormandan, bir ağacın kökünden geçilerek ulaşılan gerçeküstü bir yaşantı mantığının yerine bu filmde tek bir dünya vardır. gerçi sea of decay belki de bir tür yan dünya olarak kabul edilebilir ama tam olarak da aynı şey olduğu söylenemez.

    müzik olarak belki de joe hisaishi'nin çalıştığı miyazaki filmleri içerisinde en kötü müziklere sahiptir. hisaishi'nin tam bir karakter oturtabildiğini ve birbiriyle ilintini parçalar yaptığını söylemek zor olsa da detone bir sesle söylenen çocuk şarksı filme değişik bir hava vermektedir. son sahnedeki parçanın girişine yerleştirdiği handel'in sarabande'sinden kısa bir bölüm de ya besteciye ya da stanley kubrick'e ufak bir selam olsa gerektir.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap