3 entry daha
  • icikse'nin babası (bkz: taksici) bigün evladını 3 saatlik taksici olmaya davet eder. icikse'de "ne olacak ulan ondalıkta alırız, miss" şeklinde düşünerekten babasının durağına gider, arabayı teslim alır..

    lakin ilk 1 saat içerisinde sıraya dizsen ard arda gerçekleşemeyecek olaylar vuku bulur ve icikse kişisi bir sıkıntı içine düşer. 1 saat içine arabasına sırasıyla tikky, mafya, orozbu, teyzeler ekürisi, liseli cırtlak kızlar binmiş icikse'nin sinirlerini alt-üst etmişlerdir.

    sonunda arabasına 22-23 yaşında bi erkek biner. yok ona taktım yok bunu yedim muhabbetlerinden sonra yola konsantire olan icikse dar bir yola parketmiş ve yanındakiyle sohbete dalmış olan motorize tüp dağıtım elemanına kornasıyla 'de hade yürü' der. eleman taksinin içine bakarak motoru yoldan çeker. icikse'de vitesi 1'e alır hafif hafif ilerler. arka koltukta oturan yolcu hala bik bik bik konuşmaktadır. tam olay mahallinden uzaklaşılacağı sırada tüpçü motorize ipnenin (bkz: yavşak) son dakika delikanlılığı yaparak elini yukarıp kaldırıp "de yörü get la ordan" yapmasıyla zaten nevri dönmüş olan icikse, yeni dönmeye başlayan lastikleri acı bir frenle durdurur. kapıyı açar gözü dönmüş bi şekilde motorize ipneye doğru ilerler. o sırada son dakika delikanlısı motoru ters yöne doğru hareket ettirir. o an icikse hayatında öğrendiği tüm küfürleri sayar içinden. arabaya döner.

    yolcu: ehe abi dövelimmi ?

    şeklinde sırıtır, kendisine dikiz aynasından bakılıp "alsancak'a gidiyoduk demi" şeklinde mesaj verilir.

    2,5 saat sonra durağa sırada beklemeye gidilirken pederbeyin pis pis sırıtışla karşılaşılır. "ulan acaba hepsini o mu ayarladı ? yok lan daha neler" düşüncelerini kafasından dağıtır, tek elini babasının omzuna atıp, "ya yemişim taksiciliği gel satalım arabayı fındık işine girelim bak" cümleleriyle babasının aklını çelmeye çalışmıştır.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap