38 entry daha
  • aksiyonlu sahnelerde müzikleri güzel ve gaz olan, emre kınay'ın da ancak "aa, emre kınay mı o? evet valla oymuş" demeye yetecek kadar bir rolünün olduğu güzel bir film. türklerle ilgili kısımları filmin kendisinden, yanlışından doğrusundan bağımsız olarak eğlenceli oluyor. ("aa, adrese bak hehehe, web sayfası türkçe")

    --- spoiler ---

    jean reno'nun "falaka olabilir, türkiye'ye has bir işkencedir" demesiyle salondaki seyircilerde bir "cık cık cık yine barbar olduk" kıpırdanmasının dolaştığı, ama az ilerde de jean reno'nun bir türk suçluya insanlığa sığmaz şekilde daldığı bir film. ana konusu birden çok olup hepsi finale doğru birleşen, hatta bourne identity ayarı bir bilim kurgu/komplo cinsi hikayenin işleri karıştıran bir yan olay olarak kullanıldığı bir film. ilk yarısında aniden korkunç surat gösterip seyirciye "böh!" yapma hastalığı yüzünden (az da nüksetmiş olsa) pek zevk alamadım (bu numaradan feci soğurum). bir yere bağlasalar içim gam yemeyecek.

    asıl hikayenin kendisinin bir red herring olması da ilginç tabii.

    ayrıca yönetmenin istanbul'daki bit kadar bölüme tüm bilindik manzaraları koyma isteği yüzünden esas oğlan sultanahmet'den karaköy'e taksim üzerinden gidiyor. ayrıca iki adet de türk ninja var ki bu ismi bir tanesi görünüşü, bıçağı ve uçan tekmesiyle gani gani haketti.

    --- spoiler ---
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap