39 entry daha
  • izlediğim filmler arasında şu ana kadar ki en saçması buydu diyebilirim sanırım. birçok sahne bayağı bir güldürdü beni. aklımda kalanlar:

    --- spoiler ---
    *jean reno'nun canlandırdığı shiffler karakteri metro rayları üzerinde bir adamı kıstırıyor. tekme tokat dövdükten sonra " kızları kimin için kaçırdın" şeklinde bir soru yöneltiyor. adam bozkurtl cevabını veriyor. bunun üzerine jean reno polise dönüp "tek bir katil yok, aramamız gereken katil değil, tek bir kız" diyor. buradan da anlıyoruz ki jean reno filmin başından bütün senaryoyu okumuş ve filmin sonunu biliyor, ona göre konuşuyor.

    *anne isimli baş kadınımız doktora gidiyor ve aslında eskiden kim olduğunu öğrenmek istiyor. doktor başta birşey bulamıyor, ancak tırnağında farkettiği türkiye de üretilen bir kınanın izi ve ciğerlerindeki bol miktarda silisyum sayesinde gayet kesin bir şekilde bayan siz türksünüz diyor. gidin siz de bir kontol yaptırın. eğer boynunuzda fransız parfümü kokusu ve karaciğerinizde bolcana bordeaux * şarabı kalıntısı bulunursa sıçtınız, fransızsınız.

    *esas oğlan arabayla taa istanbuldan nemruta takip ediyor ama farkedilmiyor. hadi bura normal taramalıdan çıkan hiçbir kurşunun başrol oyuncusunu öldürmemesi gibi birşey. ama nemrut dağındaki tarih öncesi dönemlerden kalma dağın içi oyularak yapılmış turistik barınaklara geldiğinde ve katilimiz azer in ismini bağırdığında, o oyuklardan onlarca terörist çıkıyor. bu kadar mı atılır be kardeşim. bence türkiye cumhuriyeti yıllarca pkk yı boşuna aradı. hepsi kapadokyada sığınıyor şu anda.

    *her ne kadar türkçe seslendirme yapılsa da ağız kımıltılarından görüyoruz ki bozkurtlar aralarında fransızca konuşuyor. hatta en bela mafya babası bir mağaranın içinde yaşıyor. bir de türkçe seslendirmelere rağmen türk çıkan kızımız inatla fransızca konuşuyor bozkurtlarla. hadi bu gene normal . türk jandarmalarının jean reno nun tek bir telsiz konuşmasıyla ortada belirmesine sahnesi yerlere yatırdı beni. ulan bir de niye jandarma kendi arasında ingilizce konuşuyor? (bu arada tam göremedim emin değilim ama jandarmanın lideri pozisyonundaki adamın yeleğinin göğsünde italyan bayrağı vardı sanırım)

    aklıma şimdi bunlar geldi ama buna benzer bir sürü sahne vardı, sırf görmek için izleyin derim ben.

    --- spoiler ---

    medyada kamuoyunda bu film türkleri küçük düşürür mü acaba diye bir soru işareti vardı. kimse korkmasın bu film sadece fransız sinemasını küçük düşürür. ama sağolsunlar bu final dönemi ilaç gibi geldi film, moralim düzeldi.

    not: yiğidi öldür hakkını yeme demişler. filmin müzikleri çok başarılıydı bence.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap