3 entry daha
  • bosch classic silver modelini kullanmaktan hicap duyduğum, ısınma ve ısıtma cihazı. garantisi dolduktan sonra her yıl düzenli olarak arıza yapar. arıza genellikle mart sonu, nisan başı gibi kendini belli eder. siz her seferinde "en azından kışın ortasında arızalanmadı" diyerek buna da şükredersiniz.

    arıza için, ilk seferinde 170, ikincisinde 380 ve üçüncüsünde 970 tl gibi katlanan küsuratta ve bir o kadar da sevimlilikte rakamlar ödersiniz.

    halbuki bunu ilk baştan araştırsaydınız bu markanın kombilerinde kronik kart arızası sorunu olduğunu kolayca keşfedebilirdiniz. ama siz ne yaptınız, "güven kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim" lafına lüzumundan fazla anlam yüklediniz ve bir de tabii "sonuçta alman markası ağbüü" lafı var. neyse gelmiş geçmiş olsun, bir kaç soğuk duştan kelli zaten aklınız başınıza gelmiştir.

    -aga ben olsam bu kadar tamir parası ödeyene kadar yenisini alırdım!

    bak hâlâ aklın başına gelmemiş, affedersin de yarramı alırdın! sanki bu fikir bizim hiç aklımıza gelmedi. kombiyi değiştirmek koridorun patlayan ampulünü değiştirmeye benzemiyor. bunun için türlü prosedürler var, yetkili gaz firmasına haber vericen, onlar gelip gazını kapatacak, sonra eski firma kombisini sökecek, yeni firma proje çizecek, yetkili gaz firmasına onaylatacak, onay sonrası montaj olacak, yetkili gaz firması randevulu gün verecek, gününde gelip bakacak şurası burası derken bu iş neredeyse 1 ay sürecek.

    bu arada orospu çocuğu cihaz yüzünden teyemmüm etmekten, çamurdan evsizlik kokan heykellere dönüşeceksin. yada ne bileyim zatürre filan olup köhür köhür öksürerekten ölüp gideceksin!

    -aga her yıl düzenli bakımını yaptırdın mı?

    bak hâlâ! yaptırmamak mümkün mü olm? klimacı bir bu iki; "bakım yapalım bakım yapalım" diye yılda elli sefer arıyorlar zaten. bakım dediğin öyle teferruatlı ileri düzey bir teknoloji hizmeti filan değil. adam geliyor, kombinin ön kapağını açıyor, elindeki boya badana fırçasıyla içindeki tozları yere doğru süpürüyor, arkasından sizden nemli eski bir bez istiyor ve kasayı içten dışa doğru siliyor, sonra hesapta elinde basınç ölçer bir cihaz var* onu yalan yanlış bağlayıp "ooo çoğzell" deyip gidiyor. bunun da bedeli 90 tl.

    valla son yapılan bakımda herif kasanın ön kapağını bile doğru dürüst oturtamamıştı. gösterge panelinin ışığı, bir gün sonra aşağıda boşlukta romantizm yüklü bir özgürlükle salınıyordu. sonradan kapağı söküp, kabloları ve ışığı tekrar yerine oturtarak bizzat kendim taktım. hatta içeride bez parçası unutmuşlardı onu da ben fark ettim de aldım.

    sonuç: bosch kombi pişmanlıktır hatta ahmaklıktır, almayınız, aldırmayınız, alanın evinde yatıya kalmayınız!
hesabın var mı? giriş yap