40 entry daha
  • ilk yarısı kitaba ne kadar bağlıysa* ikinci yarısı da o kadar alakasız olmuş filmdir. o kadar ki ilk yarıda replikleri bile değiştirmemişler. eğer kitabını okumadan filmi izleyecekseniz bence görüntüler başarılı -hele bi duş sahnesi vardı ordaki çekime, ışığa bayıldım- filmin müzikleri de hayli güzel , sonuçta etkileyici, başarılı bir fransız filmi. vefakat;

    --- spoiler ---
    mutlu sonla biten filmlerden sıkılmadık mı? kitabı neden beğenmiştik çünkü klasik bir sonu yoktu. hadi ufaklığı* öldürmedin, bari en azından schiffer kötü adam olarak kalsaydı. hem jean reno'ya da yakışır kötü adam olmak. zaten filmde suratından bir meymenetsizlik akıyordu ki o kadar olur.
    ayrıca neden kapadokya? hem madem kapadokya neden o heykeli konduruyosun dağın tepesine? kitapta kızların ölme sebebi semayı buluncaya kadar azerin yanlış kadınları o sanmasıydı. filmde sanki azer kendi çapında semayı ele geçirinceye kadar başka kadınları denek olarak kullanıp, "bir kadının suratı nası lime lime doğranır da kapadokyadaki(?!) heykele benzer?" konusunda araştırma yapmış gibi gösterilmiş.
    --- spoiler ---
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap