3 entry daha
  • türkiyede kıymeti olmayan, değersiz olan tek şey insan hayatı olduğu için ölmüştür.

    park yeri için öldürülen, bahşiş için öldürülen, yan baktın diye öldürülen sayısı meçhul ama azımsanmayacak kadar fazla olan insanlara bir yenisi eklenmiş oldu.

    peki bunun hükümet yetkilileri, sözde aile ve sosyal politikalar bakanlığı ya da gençlik ve spor bakanlığı için bir önemi ya da anlamı var mı? tabi ki hayır.

    onlar başkanlığı getirmeye uğraşa dursunlar kim ölmüş, kim mahvolmuş, toplum ne halde kimin umurunda. nasıl olsa 80 milyon vatandaş var. denizde kum, türkiyede vatandaş. biri ölse yerine gelir ikisi.

    reisin üç çocuk politikası varken yerine üç bile gelebilir. tabi üç çocuk nasıl büyütülecek, nasıl okuttulacak, okurken barda mı çalışmış, benzinlikte ya da inşaatlarda mı çalışmış önemli değil. hatta olur da ölmeden okulunu bitirirse iş bulur mu, pazarcılık mı yapar ya da çok şanslıydı da hasbel kader bir devlet kurumuna atandı, khk ile ihraç edilir mi edilmez mi bunları da çocukları yapanlar düşünsün bi zahmet değil mi? her şeyi de devlet mi düşünücek canım.

    milletin bir yansıması olan bu sözde yetkilileri geçelim hadi, bu topraklarda yaşayan insanlar için de artık bir önemi yok. buna benzer o kadar çok vaka var, insanlar için o kadar sıradanlaşmış ki "yazık, kimin çocuğuysa artık, bir de öğrenciymiş, okul harçlığı için çalışıyormuş garibim" demekten öte bir şey ifade etmiyor.

    yazık, çok yazık. bu ülke de bu insanlar da böyle bir muameleyi hak etmiyor ama gel gör ki elden de bir şey gelmiyor.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap