5 entry daha
  • ilk olarak ;
    (bkz: #64922985)
    (bkz: basketbol tartışmasında michael jordan eşiği)

    devam edersek,

    jordan'ın tüm kariyerinde üst seviye oynadığı takımını şampiyonluk yarışında tuttuğu sezon sayısı 7 dir
    15 yıllık kariyerinin yarısında takımını şampiyonluk yarışına sokamamıştır.

    tim duncan tüm kariyerinde istisnasız her sezon takımını şampiyonluk yarışında tutmuştur,
    lebron james 15 yıllık kariyerinde takımına jordan'ın tamını şampiyonluk yarışına soktuğunda daha fazla final oynatmıştır.

    magic johnson ve larry bird oynadıkları her sezon takımlarını şampiyonluğa oynatmışlardır.

    kareem ve bill russell da bunu yapmışlardır.

    jordan stern nba kurallarını değiştirmeseydi şampiyonluk yaşayamadan kariyerini bitirebilirdi, 2 finali verilmeyen fauler ile kazandı hücum faulü yaptığı şut nba tarihinine final kazandıran şut olarak geçti.

    jordan'ın en iyisi olup olmadığı tartışılacak bir konudur ama cehaletten gelen bir ön kabul ile değil.

    jordan bird'ün yada magic'in önünde değildir (duncan bile jordan dan daha fazla takımına katkı sağlamıştır) ama lebron'da bunların önünde değil.

    ama lebron'un gelmiş geçmiş en büyük oyuncu olduğuda tartışılabilir ama mutlak olan bir şey yoktur hele jordan'ın gelmiş geçmiş en iyi olduğunu tartışmasız kabul eden adam net basketbol cahilidir.

    not: jordan'ı çaylak sezonundan beri takip ediyorum ve stern kuralları değiştirmeseydi kariyeri mcgrady'ninkinde farklı olmazdı

    ek: ergenleri anlamak zor bir tanesi dinazor luğumdan dem vurur biri jordan'ın çaylak sezonundan ber, nba takip ettiğime inanmaz. o dönemde izmir'de nato'daki amerikalılardan video kaset alıp izlerdik maçları, murat murtahanoğlu daha yeni yazmaya başlamıştı basket dergisinde, ama ergen geri zekalı olup kendini evrenin merkezi zannettiği için yapılabilecek bir şey yok.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap