4 entry daha
  • istanbul'dan beni ziyarete gelen pek çok arkadaşım var çoğu da üniversite zamanlarımdan; 25 yıllık arkadaşlarım. hepsinin izmir'e taşınası ve burada yaşayası var. ama burayı görünce akıllarında soru işaretleri kalmıyor değil. sebebi de gayet açık;
    -istanbul'daki ekonomik yaşam standartı burada yok. yani istanbul'da kazanılan paralar burada kazanılmıyor arkadaşlar. ücretliler için söyleyeyim maaşlar devede kulak. ona göre buraya geleyim de çalışayım diyenler için pek iyi bir referans değil izmir.
    -istanbul'daki sosyal yaşam burada yok. elbette burada da konser, tiyatro, etkinlik vs oluyor ama istanbul'daki zengin çeşitlilik maalesef yok. eğlence hayatı sınırlı. yazın parası olanlar ve belirli bir standartın üzerindekiler için tek alternatif en yakında çeşme. onun da suyunun çıktığını "izmir" temalı bir çok entrimde bahsettim. diyeceksiniz ki bir sürü sahil beldesi var neden çeşme?..atraksiyon arayanlar için en ideal konum orası olduğu için. amacınız sakinlik ve huzur ise onun için alternatif çok isteyenlere anlatırım ayrıca.
    -diğer sorunları anlatmak bile istemiyorum çünkü herkes az çok bahsediyor(konut, yerleşim, trafik vs)
    sonuç olarak: istanbul'dan izmir'e gelmek isteyenler için uygun bir tercih olmayabilir burası. ben burada doğup büyüdüğüm için şehrimi seviyorum ve burada yaşamayı her daim tercih ediyorum orası ayrı.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap