• blutv'nin aldığı arjantin yapımı muhteşem bir netflixdizisi. az kişi tarafından bilinen şaheser diziler kategorisine oynar. dizi gitano lakaplı pablo aldo perotti'nin sorumlu olduğu 27 nisan mahallesi ve bağlı olduğu belediye arasındaki ara buluculuğu üzerine kurulu. mahalle demişken buenos aires'in varoş mahallelerinden birinde geçiyor dizi ki bu da dizinin argo ve küfür konusunda ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne seriyor.

    dizinin oyuncuları arasında julio chávez, gabriela toscano, rodrigo de la serna gibi oyuncular yer alıyor. ilk iki isim arjantin sinemasının büyük isimlerindenken rodrigo de la serna'yı diarios de motocicleta'nden hatırlarsınız. che guevara'nın arkadaşını oynuyordu. dizide de lombardo adlı bir serseriyi oynuyor ki kendisine dizinin en büyük komedi unsuru desek abartmış olmayız.

    diziyi izlemek için birçok sebep mevcut. dizi gerçekten çok komik. oyunculuklar üst düzey, mahallede ve belediye binasında çekildiği için sosyo-politik anlamda da üst düzey kareler sunuyor dizi. arjantin kültürünü ve orada nasıl bir ispanyolca konuşulduğunu öğrenmek isteyenler için bir nimet.

    dizinin çevirmeni zgrztrk'a ayrı bir not düşmek istiyorum. özellikle argo ve küfür kısmını çok iyi kotarmış. güzel türkçemizin yaratıcı küfürlerini diziye çok güzel yamamış, hiç de sırıtmamış. kendisini tebrik ediyorum, bu entryi görünce yüzünde salak bir gülümseme olur diye düşünüyorum.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap