13832 entry daha
  • kendisi hakkında yazacaklarımı basit bir örnek üzerinden anlatmaya çalışıcam. saçma olabilir ama durumu açıklıyor bana kalırsa. baştan söyliyim bu tarz yemek işlerinden hiç anlamam, böyle bir olayın yaşanma olasılığı olmayabilir bile; örnek havada kalabilir, varsayım benimki sadece.

    sanayide bir esnaf lokantası düşünün. oranın aşçısı aykut kocaman. bildiğimiz klasik yemekleri yapıyor. esnafa soruyoruz nasıldır yemekleri diye ‘güzeldir abi, karnımızı doyuruyoruz’ diyolar. gel zaman git zaman büyük bir otelde baş aşçı ihtiyacı doğuyor. aykut’un ününü duyuyorlar, gel bizde çalış diyolar. tamam diyo aykut başlıyor çalışmaya.

    ama çalıştığı ortam kendisinde herhangi bir değişiklik yaratmıyor. aynı yemekleri yapmaya devam ediyor. müşteriler şikayetçi ‘kardeşim biz buraya kuru fasulye pilav yemeye gelmiyoruz ki, daha özel şeyler yap buraya geldiğimize değsin’ diyolar. ama aykut’un düşünce sabit: doyuyolarsa tamamdır. müşteriler ‘tamam yemeği doymak için yiyoruz ama buraya da farklı şeyler tatmaya, yemekten zevk almak için geliyoruz’ kafasındalar haklı olarak. aykut’un elinde bi dünya malzeme var ama ‘getirin ordan 1 çuval patates de, güzel bir patates oturtma yapalım bugün’ diyor.

    şimdi bu adamın futbol mantığı da buna benzer. ‘ee kazanıyoruz daha ne yapalım? en çok gol atan takım biziz niye mutsuzsunuz?’ çünkü burası fenerbahçe hoca, konyaspor değil! her şey rakam değil burda. bu kafayla orda başarılı da olursun, insanları da mutlu edersin. nitekim yaptın da. ama burda olmaz ve olmadı da.
    evet bu sezon taraftarın seçim sürecine kendini kaptırması(haklı olarak), aşırı sayıda bireysel hata vs. derken şampiyonluk adım adım gitti. ‘bu kadroyla bu nokta bile başarı uzay takımı beşiktaş’ı bile geçti abi yea’ diyenler var. ulan kimse de demiyor ki bjk cl’de gruptan namağlup lider çıkarken, bu herif vardar’a elendi diye. vardar ulan vardar! allah’tan korkun ya vardar ne lan?!! eskaza avrupa’ya gitsek bu haftaya bile gelemezdi bu takım kimse onu düşünmüyor.

    ‘ama abi bu kadroyla bu kadar’ diyenlere de şunu diyim; bu kadroyu babam mı kurdu lan? aykut kurdu amk. ‘geçen seneyle arada fark yok o kadar yea, dick’e göre başarılı’ al bak aynı kadro: dirar, soldado, guliano, isla, neto, janssen, valbuena, ekici, kameni, elif elmas. sıfırdan yeni 11 kurulur yeni gelen adamlarla mallık yapmayın. dirar’la atıf’la falan 3 kulvarı götürebileceğini düşündü bu herif. bu bile büyük bir rezalet. millet portakallı ördek bekliyor, bu adam 'getirin ordan domatesi biberi menemen yapalım' modunda.

    hala itiraz eden olursa basit bir şey yapmalarını isticem. bazılarına göre en başarılı avrupa sezonumuz uefa yarı finali (bana göre cl çeyrek finali ama neyse). şimdi üst taraftaki şükela modunda tümü yazısına tıklayın. bakın bakalım o en başarılı avrupa sezonunda bile taraftarın kendisi hakkında düşünceleri nasılmış? ben söyliyim kısaca, olumlu değil elbette.

    bu adam fenerbahçe’nin başında 4 sene geçirdi. sadece 1 şampiyonluk kazandırdı. o da, aziz yıldırım’ın tabiriyle; aslan yürekli futbolcuların sayesinde. (başta 44 gole etki eden alex) sonuç: başarısızlık.

    hakkını yiyemeceğim ve takdir ettiğim tek bir nokta var onu es geçmiyim. kulübün en zor zamanlarında başta olmuş ve takımı bir şekilde saha içinde tutmuştur. şartlar daha iyi olsa belki başarı da gelirdi ama artık gemi kaçtı. ‘sistem oturtalım yea, biraz vefa gösterelim adama yea’ diyen olursa hatırlatmak isterim ki burası hayır kurumu değil spor kulübü. kendisi biraz fenerbahçe’yi seviyorsa yeni denizlere yelken açsın kendiliğinden.

    taraftar kendisini istemiyor. bu çok net.

    son olarak şunu söyliyim; kabahatin en büyüğü kendisinde değil. asıl kabahat, koca takımı bu zihniyette birine teslim eden leblebi beyinli yönetim ve o yönetimin başındaki baş manyakta! sakın tek suçu aykut kocaman'a yıkmayın; en büyük sorumlu aziz yıldırım denen ruh hastası manyaktır!
7977 entry daha
hesabın var mı? giriş yap