27 entry daha
  • annabella sciorra ve robin williams'ın başrolleri paylaştığı muhteşem film. türkçe'ye "aşkın gücü" ismiyle çevrilmişti. dokunaklı bir aşk hikayesi olmasının yanında, daha birçok alanda da fikir beyan eden bir filmdir aslında. tanri, cennet-cehennem, intihar, aşk ve sevgi(bu iki kavram arasındaki çizgi oldukça iyi çizilmiştir, birbirine karıştırılmaz) üzerine olan replikler insanı bir an için afallatır. fakat filmin sunduğu görsel ziyafeti ve simgesel anlatımı kaçırmamak için repliklere fazla takılmamanız gerekir.
    daha ilk anda, muhteşem bir doğa manzarasıyla sizi içine alır film. uzun saçlı haliyle annabella sciorra ile karşılaştığınızda ise, film başlamadan hayal dünyasına dalmışsınızdır bile. hikayedeki bölümlere verilen ağırlıklar da çok yerinde olduğu için sıkılmadan devam edersiniz izlemeye. filmin başlarında görülen ve annabella'nın çizmiş olduğu resim, kocasına olan aşkın en güzel anlatımıdır. diğer şeylere anlam yüklenmeden, bu resim üzerinde derinlemesine düşünülmesi gerekir. tamamlanmamış olan bu resimde, kendisi dışında her şey gayet nettir, resmin ona ait olan kısmını robin williams'ın doldurmasını ister gibi.
    eğer city of angels hoşunuza gittiyse, bu filmi de kesinlikle bulup izleyin. fakat melekler şehri'nin tersine, bu filmi her izleyişinizde farklı bir düşüncenin daha farkına varacağınıza eminim. öğrenilen bilgilerle, yapılan atıfların farkına vardıkça hayran olmamak elde değil bu filme.
122 entry daha
hesabın var mı? giriş yap