• şu uçan kuştaki güzellik mevzusu var ya hani... tüm boğuşmanın, sarsılmanın, dalgalanmanın, sürüklenmenin, didişmenin, dağılmanın, bitkinliğin ardından geriye ne kalır sorusunun cevabı gibidir.

    acı geçiyor da acı çektiğini unutmuyorsun gibi bir söz vardı. hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını bilmek var bir de. öyleyse tüm bu devinim nedendi? radikal değişimlere uğramamış hayatlarda süregelen bozulmamış bir olağan mutluluk bilgisi vardır. daha doğrusu bilgiden ziyade alışkanlıktır. öyleyse sıkıntılarla bezeli hayatın sonucu mutlak bir kaybedişten mi ibaret?

    tüm bu devinim, bu alt üst oluştan sonra ortaya çıkan şey bir mutluluk farkındalığı oluyor oysa. bu sefer radikal değişikliklerin darbeleri ile kaybolmayacak bir farkındalık. çocuksu çoşkunluğu yok belki ama farklı bir keyfi var. onca hikayeyi içinde saklar. masum ve tecrübeli bir gülümseme ile selamlanır.

    kuşlar her zaman uçar ama sen ilk defa tanıklık edersin onların uçuşuna. üstelik artık ne dört duvar engel olur sana ne de karanlıklar.

    bir de şu sözler vardır elbette:

    --- spoiler ---

    ‘sadece miras olarak alınan ve asla bozulmayan hayvani sağlık bilinçsizdir, o her şeyden habersiz memnun olmak demektir. o hiçbir şey istemez, hiçbir şey sormaz, bu yüzden sağlıklı kişilerde psikoloji yoktur. bütün bilgi acıdan doğar.’

    ‘acı, sürekli eşeleyen, didikleyen acı, ruhun topraklarını altüst eder, yeni zihinsel meyveler için onu gevşeten ve havalandıran şey işte tam da bu sabanvari, acılı içsel deşmedir.’
    http://tespitmeclisi.com/…e-aci-bilge-yapar-insani/
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap