2 entry daha
  • bedelli bekleyen biri olarak kesinlikle 2 ay askerlik diyorum.

    askere gitmedim ancak birçok giden arkadaşımdan detaylı şekilde dinlediğimden, onların aktardıkların edindiğim izlenimle 6 ay veya 12 ay askerlik koşa koşa yapılacak bişey değil bunu biliyorum. herhangi birinin de itirazı olduğunu düşünmüyorum.

    ancak türkiye'nin bulunduğu coğrafyayı göze aldığımızda, askerliğe elverişli her erkeğin kısa bir süre temel askerlik eğitimleri alması gerektiğini düşünüyorum. savaş mı kaldı ya artık insansız uçaklar diyenler çıkacaktır. evet kaldı, olası bir savaş halinde bir ordunun yine en önemli gücü askerleridir. bunun yanında kötü bile olsa yine her erkeğin kısa bir süre o ortamı görmesinin, askeri disiplinin nasıl bişey olduğunu, profesyonel askerlerin ne şartlarda görev yaptığını tecrübe etmesinin faydalı olacağını düşünüyorum.

    bu süre 2 ay olur, 1 ay olur tartışılabilir ama bu süre içinde giden bireylere amelelik işlerinin değil, ileride bir savaş halinde kişiyi en hızlı zamanda bu ortama hazırlayacak eğitimlerin verilmesi gerekiyor.

    bu uygulama ile gayet adaletli bir durum ortaya çıkacaktır. hem toplum bazındaki zengin bedelli yapıyor fakir ölüyor algısı kalkar. hem de insanlar bedelli yapmak uğruna, parası olmadığı halde bunu ödemek için bu külfetin altına girmezler.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap