• kesinlikle bedelli askerlik. 1 gün bile olsa yine de 20.000 verir bedelli yaparım.

    not: inceciyim
  • siyasetten bağımsız olarak hep aklımda olan düşünce şudur.

    zor bir çoğrafya da yaşamanın elbet bir bedeli olacaktır. o bedel de bir şekilde askerlik görevi + düzenli vergi+ eğitim + üretim + teknoloji yatırım ve ar-ge'si + bağımlı olmayan tarım

    askerlik düşücem de şu,

    2 ay zorunlu + 5 yılda bir defa 10 gün silah pratiği+ tam profesyonel ordu.

    başka da bir yolu yoktur.
  • bedelli bekleyen biri olarak kesinlikle 2 ay askerlik diyorum.

    askere gitmedim ancak birçok giden arkadaşımdan detaylı şekilde dinlediğimden, onların aktardıkların edindiğim izlenimle 6 ay veya 12 ay askerlik koşa koşa yapılacak bişey değil bunu biliyorum. herhangi birinin de itirazı olduğunu düşünmüyorum.

    ancak türkiye'nin bulunduğu coğrafyayı göze aldığımızda, askerliğe elverişli her erkeğin kısa bir süre temel askerlik eğitimleri alması gerektiğini düşünüyorum. savaş mı kaldı ya artık insansız uçaklar diyenler çıkacaktır. evet kaldı, olası bir savaş halinde bir ordunun yine en önemli gücü askerleridir. bunun yanında kötü bile olsa yine her erkeğin kısa bir süre o ortamı görmesinin, askeri disiplinin nasıl bişey olduğunu, profesyonel askerlerin ne şartlarda görev yaptığını tecrübe etmesinin faydalı olacağını düşünüyorum.

    bu süre 2 ay olur, 1 ay olur tartışılabilir ama bu süre içinde giden bireylere amelelik işlerinin değil, ileride bir savaş halinde kişiyi en hızlı zamanda bu ortama hazırlayacak eğitimlerin verilmesi gerekiyor.

    bu uygulama ile gayet adaletli bir durum ortaya çıkacaktır. hem toplum bazındaki zengin bedelli yapıyor fakir ölüyor algısı kalkar. hem de insanlar bedelli yapmak uğruna, parası olmadığı halde bunu ödemek için bu külfetin altına girmezler.
  • 24 yaşında sende aort yetmezliği var deyip sevk geciktirmesi veren gata 27 yaşında senin bir şeyin yokmuş yeeeaa deyince olmadı. yıllarca kaçmak zorunda kaldım. iş ev para hayat.

    bedelli yaptim. mecburdum. 36 yaşında yeni evli halimle 3 aylık kızım ve karımla bekledik bedelliyi.

    ama şimdi deseler 2 ay temel eğitim askerlik var hadi en önde ben giderim. benim meselem askerlik yapmamak anti militaristlik değil.

    hayatımı bitirme, yok etme noktasına getirecek olan şeyi yapmamak. çünkü artık o saaten sonra askerlik değil o.
  • askerde gerçekten savaş eğitiminin verildiğini sanmak..
    askerde profesyonel bir çekpas uzmanı oluyorsunuz. askere gidip de 1 kere silah tetiğine basamamış arkadaşlarım var. ben de toplam 11 el atış yaptım ve atıştan önce nereye atmam gerektiğine dair hiçbir açıklama yapılmadı. sadece ne gördüysek ona ateş ettik.
    o yüzden askerliğin zorunlu olması bana her zaman gereksiz gelmiştir.
hesabın var mı? giriş yap