• eğer arabanız varsa ve her gün düzenli yolculuk yapıyorsanız şansa kadere yaşadığınızı gösteren manzaralardır. ben başıma gelen bir kaç trajik durumdan bahsetmek istiyorum.

    -bir kaç ay önce işten eve gelirken bir yük kamyonunu sollamaya kalktım. kamyonu sollarken hafif bir viraj aldık ve birden karşıma dubalar çıktı. hızımız 90-100 km olsa da yola sabitlenmiş olan dubalara çarpmak ile kamyonun önüne kırmaktan başka seçenek yoktu. kamyonun önüne kırıp hızımı arttırarak sollama yaptım. kamyon şoförü bir kaç yalpalamadan sonra toparlamayı başardı. (evet etik açıdan dubalara çarpmalıydım. ama konu bu değil). karayolları mıdır belediye midir artık bilmiyorum. o bölgedeki yol çalışması nedeniyle yolu tek şeride indiriyorlar. fakat ne bir uyarı ne de bir levha var.

    -yine bu sene işe giderken her sabah trafik ışıklarına takılmamak için kullandığım bir yan yol var. bir sabah bu yolu kullanırken aniden karşıma “dikkat çukur” diye bir levha çıktı. levhayı çukurun hemen önündeki çıkan hafriyatın üstüne dikmişler. öncesinde yine ne bir uyarı levhası ne de şerit vardı. neyseki hızımız düşük olduğu için çukura düşmedik. fakat arkada biriken arabalarla yoldan geri dönene kadar akla karayı seçtik.

    -başka bir gün önüme aynı anda bir kaç köpek çıktı. bu köpekler yol kenarındaki boş araziye gelişigüzel yapılmış barınaklarda yaşıyorlar. yol kenarında bariyer vs. olmadığından o bölgede arabaların çarptığı köpeklere sıklıkla rastlıyorduk. bir kere de benim yoluma çıktılar. fakat bu sefer öncekiler kadar şanslı değildim. köpeklerden sakınırken direksiyon hakimiyetimi kaybettim. arabam perte çıktı.

    -ilk yazdığım vakadaki dubalara arabalar çarpa çarpa zamanla ortada duba kalmadı. fakat duba sayısı yavaş yavaş azaldığı için insanlar psikolojik olarak yolu tek şerit kullanmaya devam ettiler. fakat çok zaman geçmeden iki araba kafa kafaya çarpışınca sağolsun yetkililer gerekli önlemleri aldılar.

    - iki gün önce akşam seyir halindeyken yola saçılmış taş bloklara denk geldim. şu kaldırımın kenarına dizilen dikdörtgen biçimli taşlardan.muhtemelen bir kamyonun üstünden dökülmüş. belli belirsiz yolun her tarafına saçıldığından sakınmak mümkün olmadı. tekere gelip kaza yapmaktansa altını vurmak daha iyidir deyip taşların birini ortaladım. araba yine alt takımlardan epey hasar aldı.

    tam olarak kimi muhatap alıp suçlamak gerekir bilmiyorum ama türkiye’de karayolu ulaşımının çok riskli olduğu bir gerçek. düzenli yolculuk yapan biriyseniz sakat kalma yahut ölüm tehlikesi ensenizde demektir. arabalara yapıştırılan allah korusun yazısını türk insanı boşuna yapıştırmıyor anlaşılan.

    sosyal mesaj: trafikteki tehlikelere karşı ilgili birimler harekete geçene kadar alınacak bireysel tedbirler doğrudan hayat kurtarmada etkili olmaktadır.

    ilan: sahibinden bir parça değişenli, temizlik boyalı, hatasız araba.
hesabın var mı? giriş yap