• üst edit: arkadaşlar kampanya başarılı şekilde hayata geçti, hatta yazar arkadaşlardan da destek geldi. artık kampanyamız aramalarda çıkıyor bu çok önemli. herkese teşekkürler. altınızı üstünüzü favlayın elinizi korkak alıştırmayın. onay listesindeki hareketlerinizi de takip edin, hatta buradan paylaşın.

    sevgili çaylak arkadaşlarım,

    bundan 3-4 ay kadar önce başlatılan 'çaylaklar favlaşıyor kampanyası' sayesinde yüzlerce çaylak yazarlığa geçiş yaptı. (bkz: çaylaklar favlaşıyor kampanyası) başlığı altında halen bu yazarların çaylaklık dönemlerinden kalan entrylerini görebilirsiniz. (tabi başlığı açan arkadaş başta olmak üzere bir kısmı yazar olduktan sonra entrysini silmiş)

    sözü çok uzatmayacağım. zaten bu entrynin hiçkimse tarafından fark edilmeden sözlüğün karanlık dehlizlerinde kaybolma ihtimali çok yüksek.

    bildiğiniz gibi çaylak onay listesi saçma sapan bir şekilde ilerliyor. bir bakıyorsunuz 300-400 kişi birden ilerlemişsiniz, sonraki gün bakıyorsunuz bir o kadar geriye gitmişsiniz. elbette bu listenin ilerleyişinin altında belirli bir mantık yatıyor ama hangi kriterlerin etkili olduğu tam bir muamma. bu sinir bozucu durumdan kurtulmak amacıyla bir çaylak dayanışmasına ihtiyacımız var.

    sözlük algoritmasının çaylak sıralamasını belirlerken, kişilerin entrylerine verilen favları bir kriter olarak aldığını ve çok fav alanların sıralamada yükseldiğini test ettik, onayladık. ilk kampanya bir furyaydı, faydalanan faydalandı ve bitti. ama pek çok kişinin bu durumdan haberi dahi olmadı.

    aradan geçen zamanda ülkemiz açısından son derece önemli bir seçim geride kaldı. bu sürede bazı c.başkanı adayları sözlüğe konuk olurken, birbirinden önemli konularda başlıklar açıldı. biz çaylaklar ne yazık ki tüm bu tartışmaların dışında kaldık. sizi bilmem ama bu durum yıllardır yazar olmayı bekleyen beni ziyadesiyle üzdü. kim ne derse desin, ekşi sözlük ülkemiz kamuoyu açısından son derece önemli bir platformdur ve ben artık bu platform içinde yer almak istiyorum. bu amaçla, benim gibi düşünenleri de desteklemeye kararlıyım.

    şimdi, yapmamız gereken şey bu başlık altında yazılan entryleri favlamak. her yeni gelen kendinden önce yazılan entryleri favlayacak. elbette favladığınız kişinin diğer entrylerini de gözden geçirmekte ve beğenmeniz durumunda onları da favlamakta yarar var. entryleri favlananlar da kendilerini favlayanların entrylerini favlayacak. bu sayede favlaşma gerçekleşecek ve çaylak onay listesinde üst sıralara tırmanılacak.

    dediğim gibi arkadaşlar, favorilerin sıralamada etkili olduğu test edildi ve onaylandı.

    bu çağrı ne ölçüde duyulur bilemiyorum ama bence denemeye değer.

    haydi o zaman, rast gele!
235 entry daha
hesabın var mı? giriş yap