7 entry daha
  • siyasetten anlamayan, ne gariptir ki %90'u sağcı çomarları heyecana boğan başlık olmuşur.

    bak şimdi güzel kardeşim.
    hdp meclise girmeli diyen (senin kullandığın sıfatlara sahip) seçmenin hedefi, akp'nin tek başına anayasa değişikliği/referandum gibi işlere girmesine engel olmak için stratejik oy kullanmaktır.

    akp'nin atatürk ile ilgili düşünceleri farklı mıdır?
    akp atatürk'ün inşa ettiği değerlere neler yapmıştır?
    atatürk türkiyesi akp'ye emanet edilmeli midir edilmemeli midir? akp'nin elinden bu güç alınmalı mıdır? peki bu yolda neler mübahtır? hdp meclise girmeli diyen (senin kullandığın sıfatlara sahip) seçmen hdp'ye oy vermese ve hdp meclise girmese çıkacak tablo neye yarayacaktır?

    bu durumda vizyonu(!) ve ajandası kısmen belli olan akp'nin tek başına aklına eseni yapamaması için, eline hiç bir güç verilmeyen hdp meclise sokulmuştur. bak bu kadar basit, daha fazlası yok, bu kadar basit. basit konseptlere o kadar hakim değilsiniz ki, her şeyde başka bir buzağı falan arama derdindesiniz, anlamıyorsunuz. büyük resimcilik hani kapi? =)

    şimdi mükemmel bir analist çıkacak buradan, hdp akp ile anlaştı, özerklik karşılığında şunu bunu yapacaklar, ikisi birleşip yine aynı güce ulaşıyorlar falan diyecek, evlere şenlik.

    aynı şeylerin 1000 defa yazılmasından bir şey anlamayanlara 1001. defa yazmaktan ne beklediğim bilmiyorum ama..

    anlamayan çenesi köpüklülere ek güzellemeler.

    - 1 oy inceye 1 oy hdp'ye
    - mustafa kemalin askeri falan değilim, büyük hayranıyım. fikirlerinin yaşamasına askeri olduğunu iddia eden bir çok oksijen zaiyatçısından çok emek verdim, vermeye devam ediyorum.
    - şeyh said meczubunun mezarına sıçayım

    noldu beyin eridi di mi? nasıl askeriyim diyip de katil diyene oy verirsin diye köpüklersiniz şimdi. işte sizin anlamadığınız şey de bu, anlayabilecek kapasiteniz olsa, tasvip etmek asla zorunda değilsiniz, ama nasssıl olur diye kafanız karışmazdı.
    ben hdp'yi meclise soktum diye hdp'nin her hareketini tasvip etmek zorunda mıyım?
    ulan o zaman kimseye oy vermem ben angut sürüsü. kılışdar'ın yönettiği partiye mi oy vereyim? e kimseye vermeyeyim, o zaman da mal akpye yarıyorcu öteceksiniz.
    haa, demek ki, kuzum siz bi sikten anlamıyorsunuz.
285 entry daha
hesabın var mı? giriş yap