• çok yakın bir arkadaşımın başına gelen bosch servis rezaletini kendi ağzından aktarıyorum, ilk iki paragraf özettir, detayları merak edenler devamını okuyabilir:
    bosch buzdolabım geçtiğimiz ramazan bayramında bozuluyor, gelen servis hiçbir teknik kontrole yeltenmeden yeni bir buzdolabı satmaya çalışıyor. servis 50 tl’yi alıp gittikten sonra arızayı kendim buluyorum, 25 tl ‘lik parçayı değiştirince buzdolabı ilk günkü gibi çalışıyor, gayet de güzel soğutuyor. durumu bosch’a aktarıp yetkili servislerinin etik olmayan davranışından dolayı yaşadığım mağduriyetinin giderilmesini istiyorum, bana şirket politikaları bu tür durumlar için herhangi bir uygulamaya izin vermediği şeklinde bir cevap veriyorlar. (bkz: güven kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim)
    bunu sizlere neden aktarmak istedim: 1) kendimi kazıklanmış ve aldatılmış hissettim, paylaşarak üzüntümü azaltmak için 2) servislerin her söylediğine inanmayın, doktorlar gibi dürüst olanı bulmaya çalışın 3) yeni bir ürün alırken, markanın satış sonrası hizmetler politikasına önem verin.

    detaylı açıklama:
    bosch marka nofrost buzdolabımın 16.06.2018 yani ramazan bayramının 2. günü sabahı arızalandı. dondurucu bölümünde buzların eridiğini ve soğutucu bölümünde sıcaklığın yükseldiğini fark ettik. hemen bosch çağrı merkezini aradık. bayram olmasına karşın birkaç saat sonra servis geldi, dolabın arka kapağını açarak motorun çok sıcak olduğunu soğutulması gerektiğini söylediler. bekleme anında bizi motorun büyük ihtimalle bozuk olduğunu, bu eski buzdolabını tamir etmek yerine yenisinin alınmasının uygun olacağı konusunda bizi ikna etmeye çalıştırlar. fabrikadan satış imkanları olduğunu, fiyatlarının gayet uygun olduğunu aktarmışlardır.
    daha sonra tekrar dolabın yanına gidip buzdolabının açma kapama anahtarını “on” konumuna getirip fanın girdiğini ekovatın ise inleme sesini dinlettiler. işte gördünüz motor arızalı dediler.
    ben bir gün önce dolaptan duyduğum ark sesinin ipucu olabileceğini, olası arızalı parçalarla ilgili şüphelerimi aktarsam da, “bu modern(!) motorlarda akseseuarlarının arızalarının giderilemediğini, komple değişmesi gerektiğini” söylediler.
    özetle motorun klemens kapağını bile açmadılar, herhangi bir ölçüm ( motor-şase kısa devre kontrolü, motor sargı direnci ölçümü, vb gibi) yapmadılar, servis fişi imzalatıp gittiler.
    bayram tatili nedeniyle hızlı davranma şansımız yoktu. kaderimize razı olup bir yandan yeni bir buzdolabı için araştırma yaparken diğer yandan birazcık bu işlerden anlıyor olmam nedeniyle bu olayda içime sinmeyen durumlar vardı. motor arızalı olamazdı, sadece kalkınamıyordu. kalkınamamasının sebebi ne olabilir diye araştırdım.
    19.06.2018 günü arıza ile kendim uğraşmaya karar verdim. bir kaç kontrolden sonra ekovata ait röleyi söktüğümde yanık olduğunu gördüm. piyasadan 25 tl’ye temin ettiğim röleyi taktım ve ekovat çalışmaya başladı. kontrollerimi yaptığımda buzdolabının ilk günkü gibi sağlıklı bir şekilde soğutma yaptığına şahit oldum. şu saate kadar da herhangi bir sıkıntı görünmemiştir.
    bosch genel merkezine yazılı olarak yaşadıklarımı bildirdim, yetkili servisin sorumsuzca davranışından dolayı buzdolabının çalışmadığı üç gün içinde dolapta bulunan çeşitli gıda maddelerinin bozulması nedeniyle yaklaşık 500 tl değerinde maddi bir kaybımın ve haksız yere alınan 50 tl’lik servis bedelinin tarafıma ödenmesini talep ettim.
    birkaç gün sonra genel merkezden telefonla arandım, uzun konuşmalar sonucunda yetkili servisin uyarıldığını ama bana herhangi bir ödeme yapamayacaklarını söylediler. bunun üzerine internette yayımlanan bir şikayet sitesinde yaşadıklarımı yayınladım. genel müdürlükten tekrar telefonla aradılar, ama yine benzer cümlelerle konuyu geçiştirdiler.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap