37 entry daha
  • yönetmenliğini paco plaza'nın yaptığı, başrollerinde sandra escacena, bruna gonzález, claudia placer, iván chavero ve ana torrent'in yer aldığı 2017 yapımı film.

    film, dünya prömiyerini geçtiğimiz sene eylül ayında gerçekleştirilen 42. toronto film festivali'nde yapmıştır.

    filmde, 1991 yılında madrid'te okulda ruh çağıran verónica adlı bir kızın, evde küçük kardeşlerine bakarken apartman dairelerine kötü niyetli bir varlığın girdiğinden şüphelenmesi ve sonrasında yaşadıkları üç gün anlatılmaktadır.

    film kesinlikle türünün hakkını verir nitelikte. korku ve gerilim türündeki filmlerin yapmacıklığından tamamen sıyrılmış olan yapım, anlattığı hikayenin gerçek olmasıyla da seyircinin pür dikkat izlemesine neden oluyor. gerek başroldeki karakterin oyunculuğu gerekse ona eşlik eden küçük kardeşlerinin performansları filmdeki iyi özelliklerden sadece biri. filmi izlemeden önce filmdeki olayların tamamen kurmaca olduğunu düşünüyordum fakat filmin ilk başında olayın gerçek olaylardan esinlenerek anlatıldığı yazınca daha bir tedirgin izledim ve her geçen dakika artan gerilimle beraber ben de bir hayli gerildim. film, başından sonuna dek artan temposu ile seyirciyi her daim diken üstünde tutuyor ve bunda film müziklerinin de oldukça etkili olduğunu söyleyebilirim. gerilim dolu sahneleri müziğin yanı sıra kamera çekimleri ile de filmdeki o korkuyu ve gerilimi rahatlıkla aktarıyordu. kendi kategorisindeki birçok filmden daha başarılı olduğu ve izlenmeyi kesinlikle hak eden bir film ''veronica''.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap