1418 entry daha
  • zamanlararası sidik yarıştırmak üzerine tez yazmakla meşgul suserlar tarafından isminin altı ergen tartışmalarına kurban gitmiş. messi-c.ronaldo gibi kendisinden 10-15 yıl sonra futbolda isim yapmış kişilerle kıyaslanıyor. aynı sığır sürüsü "pele bugün oynasa bi tane gol atamaz moruk" muhabbeti de yapar.

    öncelikle, kendisi şu anda 41 yaşında ve birleşmiş milletler kalkınma programı iyi niyet elçisi olarak çalışıyor. pele'den sonra brezilya futbolu için en faydalı işleri yapan insan olarak anılıyor ve aşırı saygı duyulan bir sporcu. çoğu yerde ismi efsane olarak anılıyor. bugün bile dünyada forması çok satan futbolcular arasında kendisi. sarı brezilya formasında 9 numara ile özdeşleşmiştir.

    futbol kariyeri için de şunu diyeyim; kendi jenerasyonu içerisinde en iyisiydi. en büyük paraları o kazandı, en çok formayı o sattı, en çok sesi o getirdi. döneminin en yeteneklisiydi. 90larda fizik olarak en üst noktadaydı ve o zamanın en ünlü futbolcusuydu. 98-2002 dünya kupası demek ronaldo demekti. herkes brezilya futbolunu ve brezilya bayrağının renklerini ezberlediyse eğer, bunda ronaldonun çok büyük katkısı vardır. milyar insan yüzünü gördüğünün saniyesinde tanır bu adamı. bir profesyonel futbolcu için hayal bile olamayacak işleri yapmış, fiziğini zorladıktan sonra sakatlanıp kariyerinde düşüşe geçmiş ve nihayetinde çok uzatmadan futbolu bırakmıştır.

    gerizekalı bir ergen değilseniz eğer, bu yaptıkları kendisinden saygıyla bahsetmeniz için size fazla fazla yetecektir. futbola 1993 yılında başlamış 41 yaşındaki bu adamı messi ile, c.ronaldo ile kıyaslayarak varabileceğinizi düşündüğünüz yere "adam zamanının en iyisiydi" sözünü kendi kendinize tekrar ederek de varabilirsiniz. çünkü ölçünüz her daim bu olmalıdır; "zamanında nasıldı?"

    "zamanında" eşi benzeri yoktu. geçti artık o zamanlar.

    siz bugüne bakın.
1199 entry daha
hesabın var mı? giriş yap