2 entry daha
  • bu konuda çok hin, cin ve dikkatli olduğumu sanan biri olarak, geçen hafta hayatımda yediğim en büyük kazıklardan birine sebep olan bir çeşit dolandırıcılık yöntemi. düşündükçe cinlerimim tepeme çıkmasına neden olan olay.

    yaşanan olay aynen şudur;

    iki adet ingiliz arkadaş bodrum'a geçmeden önce bir gece istanbul 'da kalacaklardır. bana telefon ederek otellerinin terasına yemeğe davet ederler. yemekte başka bir arkadaşları daha vardır. biz 4 kişi gayt güzel yiyip içtikten sonra, ingilizlerden birisi türk kahvesi ister ancak otel "talep olmadığı" için türk kahvesi yapmamaktadır * . bunun üzerine ben, "hadi meydanda bir yere gidelim, size kahve ısmarlayayım" derim... tamam derler...gece saat 12 gibidir, meydanda ilk gördüğümüz yere otururuz. öyle kaldırım kahvesi gibi bir yer. masa örtülerinin üstünde onlarca sigara yanığı deliği olmasından başka hiç bir özelliği olmayan bi yerdir.

    garson gelir, menü isterim. menümüz yok, ben yardımcı olayım der. normalde ısrar eden bir kimse olmama rağmen altı üstü 4 kahve, ne olabilir ki derim, bir şekil de de basiretim bağlanır ve biz 3 espresso, 2 ince belli bardakta çay ve 4 adet de bi gıdım tia maria söyleriz. içeriz. biter. gitmek üzereyken hesabı isteriz. gelir. ve gözlerime inanamam. tam tamına 185 milyondur hesap. bu nedirderim dehşet içinde... size indirm bile yaptık haaanfeendiii, türksünüz diye der herif. ya derim four seasons mı burası? ki orda bile böyle bir fiyat yok derim. burası sultanahmet der. işte o an iyicene deliririm....sen kimsin de sultanahmet 'i bana öğretiyosun, yaptığınız dolandırıcılık diye...bön bön bakar garson suratıma. ödeyeceksiniz der. daha da deliririm. üstelik yanımda o kadar para da yokur.ben bağırırken benim misafirler hesabı ödemişlerdir bile. koluma girip beni eve bırakırlar.
    rezil olduğuma mı, doğup büyüdüğüm semtte kazıklandığıma mı, bu öküzleri kimsenin denetlemiyor olmasına mı, neye yanacağıma şaşarak yatağıma yatıp, sabaha kadar tavanı dikizledim. şikayet etmemin hiç bir işe yaramıyacağını düşünerek komplo teorileri geliştirdim. en kısa zamada da uygulamayı planlıyorum.

    (bkz: sinirden kitle imha silahına dönüşmek)
hesabın var mı? giriş yap