22 entry daha
  • aynı durum bu (bkz: engelli öz güveni) için de geçeli mi acaba? vücut bütünlüğü bozuldukça öz güven artıyor mu ki? çünkü ata der ki “ sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” vücut bütünlüğü tam olmayan psikolojisi bozuk, topluma engeli ile katılıp varolmaya çalışan birinin sağlıklı bir ruh haliyle, öz güvenini besleyip geliştirmesi ne kadar olasıdır?
    eskiden, bu engelli yasaları çıkmadan yani; devlete ve özel sektöre engelli kadrosu zorunluğu getirilmeden, körler için yürüyüş yolları, tv’lerde işaret diliyle haber sunulmaya başlanmadan, otoparklarada engelliye ayrılan alanlar verilmeden önce kötürüm olmuş, felç geçirmiş, trafik kazası ya da başka bi sebeple engelli olan insanlar tanırdım. onlara bakınca; hali, tavrı, tevazu, eksikliğinin verdiği kutsaliyetin vakarı yüzüne yansıdığı görülür ve neredeyse engelli olmayı isterdi insan.
    ya şimdi? mesela, kimlik kontrolü yapılarak girilen yerlere, kimliği yerine protez bacağını gösteren engelli gördü bu göz, engelli olarak vergi muafiyetinden yararlanmak için puan peşinde koşan engelli adaylarından geçilmez oldu hastane koridorları. bu durumun en enteresan ve paradoksal yanı ise; engelli muafiyetinden alınan araç plakasındaki engelli simgesinin kaldırılması olamalı. demek ki o simge öz güvenlerini zedeliyor ki plakadan kaldırtılar. çok acayip...
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap