114 entry daha
  • çocukken çok kötü bir olaya tanık olmuştum. benim için travma sebebi hadiselerdendir.

    lanet lain bir genç* vardı mahallede herkes elinden illallah ettiği gibi en büyük zulmü de annesi ve kardeşleri çekiyordu ve bunların babaları da yoktu. ben tabi hep duyduğum halde bu serserinin yaptıklarını hiç tanık olmamıştım. o güne kadar...

    bizim evin arka tarafında kalırdı bu itin evi. evden artık ne sebeple bilmiyorum ama biraz uzaklaşmışken ilk defa bu kadar net gördüm onu. yaptığı şeye ilk bakışta bir anlam veremedim zira anlaşılacak şey değildi. burada bir es verip bu artık aramızda olmayan ite biraz beddua etmek istiyorum.
    ...
    seyyar satıcıların kullandığı dört tekerlerden birinin üstüne annesini oturtmuş bu. baya baya arabanın üstüne çıkarmış kadıncağızı.

    evet. anne arabanın üstündeydi ve ben yaşlarda küçük oğlu yaklaşık 40 metrelik ve genişliği 20 metre olan ve kayalık bir dere ağzına inen yokuşun* iki üç metre içerisindeydi. bu it (kız kardeşi itin iki üç metre gerisinde olanları ağlayarak izliyordu) dört tekeri yokuştan aşağı itiyor ve eğlenerek küçük kardeşin annesini yakalamasını izliyordu. çocuk güç bela hızlanan seyyarı yakalayıp zar zor geri getirip kamiğin önüne bırakıyordu. sonra sil baştan... dört beş defa tekrarını izledim donakalmış şekilde bu imkansız olayın. sonuncusunda küçük çocuk seyyarın ağırlığıyla yokuş aşağı kayarken kız kardeş koşarak önüne geçti. bu süre zarfında anne tamamen durumu kabullenmiş ve ağlamaklı bir şekilde belki ölüp kurtulmak icin dua ediyordu. itin ise kahkahaları hala kulağımda.

    kız kardeş dört tekeri yukarı iterken ben koşaradım eve döndüm ve herkese durumu anlattım. adeta şoktaydım ki kimse ne dediğimi anlamadı. az buçuk anlayanlar da, en çok, beddua ettiler.

    herhalde sözlük hayatımda en zorlanarak yazdığım giri bu olacak.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap