1 entry daha
  • rejim gibi rejim böyle olur.
    (bkz: penaltı gibi penaltı)

    kapitalizme karşı biri olarak desteklediğim haklı tespittir.
    burada midenize kelepçe taktıracağınıza kuzey kore'ye gidip bileklerinize kelepçe taktırabilirsiniz. burada da takılmayacağının garantisi yok tabi.

    başta diktatör (ya da güçlü lider) olduktan sonra ister liberal olsun ister sosyalist... maalesef ortada insanlık namına bir şey kalmıyor. kahrolsun fanatizm.

    not: anlamayıp nefret dolu mesajlar atanlara açıklama yapmak gerekirse; yazar burada tek bir liderin bütün gücü elinde tuttuğu ülkelerin rejimini ve ideoloji fanatiklerini eleştirmiştir. kapitalist amerika'da da komünist kuzey kore'de de insanlar yokluk içinde yaşayabiliyorlar. işçiler köle gibi çalıştırılıyorlar ve yasaklar içinde boğuluyorlar. parası olan rüşvetle her şeyi çözebiliyor. aynı durumlar eksiğiyle fazlasıyla ülkemizde de geçerli. hani almanya bizi nasıl kıskanıyor bilemem ama ben de şimdi almanya'yı kıskanıyorum. sosyal yardımlarını, hukukun üstünlüğünü kıskanıyorum. avrupa bir şekilde kendini kurtarmış. bizim o seviyelere gelmemiz mümkün olur mu bilmem ama ta mendereslerden beri oturduğumuz amerikan kucağından kalkmadan mümkün olmayacaktır. o kucaktan kaldırırlar mı onu da bilemem ama insanlığın olduğu yerde umut da vardır.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap