• peşinnot: arattım, böyle bir başlık bulamadım.

    fenerbahçeliyim.

    önümüzdeki sezonun takımını düşündüm bugün. nasıl olacak, kim gelecek, kimler gidecek diye... bu borç batağında, takımı nasıl düzlüğe çıkaracak ali başkan diyorum.

    esasında kimlerin gideceğini biliyorum. sözleşmesi biten adamların hepsi gidecek muhtemelen. elimizde güzel bir "maaş bütçesi" oluşacak. tahminim bu para 20 milyon euro kadar. sene sonunda sözleşmesi bitecek oyuncular şunlar.

    şener
    valbuena
    skrtel
    neustaedar
    volkan demirel
    ismail köybaşı (hasan ali'yi de yazmak isterdim ama sağolsun aykut, sözleşmesi 2020'ye kadar uzatılmış.)
    atıf
    soldado
    tolga ciğerci (durumu biliyorsunuz)
    slimani, ayew, benzia kiralık.
    sanırım performansına göre benzia'nın bonservisi alınabilir. opsiyonumuz var... 7,5 falandı herhalde, ali başkan açıklamıştı.

    elde kalanlar ve muhtemelen seneye de satılması güç (kokoli reis araplarla arayı iyi tutarsa bilemem) oyuncular ise şöyle. sözleşme bitiş tarihleri ile yazıyorum.

    dirar ( 2020)
    mehmet ekici (2020)
    alper potuk (2022) yuh amk yuh!
    mehmet topal (2020)
    mauricio isla (2020)
    hasan ali (2020)
    kameni (2020)

    yani bu tabloda aslında kulübün, elindekilerin tamamını satması, anlaşarak karşılıklı bedelsiz feshetmesi falan epey zor görünüyor. ve ortaya çıkan durum, aslında fenerbahçe'nin tamamen 2020 yılının sonunda yenilenmiş ve "çöp" tabir edilen adamlardan kurtulmuş olacağını gösteriyor. beni de zaten asıl düşündüren konu bu.

    fenerbahçe bu sezonla beraber şu iki sezonu nasıl geçirecek?

    şimdi sırayla gidelim.

    kaleni bir şekilde sağlama aldın. harun'u aldın, arkasında berke gibi wonderkid bir kalecin var. check

    beklerin berbat. belli ki ismail'in sözleşme bitişini bekliyorlar. buraya sol bek gelecek. sağda da şener'in sözleşmesi bitiyor. muhtemelen bir bek oyuncusu da oraya gerekecek. yani sol ve sağ bek kesin alınacak seneye.

    stoperlerden skrtel ve neus da sene sonu sözleşmesi biten adamlar. yani buradan da -2 eksiğin oluşuyor. diyebilirsiniz sktrel ile maaş düşürülerek +1 yıl daha kazanılabilir. ama o yaşta bir adam için bence değmez diyorum. yanlış anlaşılmasın, severim robocop'u...

    ortasahaya geldik. elinde sözleşmesi bitecek bir oyuncun bile yok. muhtemelen bu sene buraya ağırlık verilmesi de bundandı. tolga ile "kumar", jailson ile "genç oyuncu satarız" mantığı ve satın alma opsiyonlu benzia.

    kanatlara bakarsak buraya da ayew, atıf, valbuena gibi adamlardan sonra minimum 2, uygun durumdaysan 3 oyuncu alman gerekecek. toplamda 7 oyuncu etti.

    forvette slimani kiralık, soldado sene sonu yolcu. yalnızca frey var. yani aslında bu bölgeye de sene sonu 2 transfer yapman şart görünüyor.

    şimdi kuşbakışı bakın.

    sene sonu 4 oyuncun defansta değişecek. orada yalnızca yeni transferin reyes var.
    kanat oyuncun yok, normalde 3 oyuncu alman lazım.
    forvetin kalmıyor seneye. 2 de buraya takviye.
    toplamda 9 oyuncu.

    yani "yenilenen fenerbahçe" aslında sene sonu da yenilenen fenerbahçe etiketinden maalesef kurtulamayacak. bu geçiş süreci bu seneye mahsus görünmüyor şu tabloda.

    vallahi düşünüyorum ali koç'un nasıl bir yükün altına girdiğini de, kolay değil. mali durum, ffp falan olmasa bu sene bu geçişi çok rahat yapardık buna eminim.

    aklıma geldikçe sövüyorum hem azize, hem aykuta. lağım gideri gibi temizle temizle bitmiyor amına koyim.

    vallahi ali koç, comolli, cocu ve kimse artık görevliler... allah kolaylık versin, fm'de bile bu duruma gelsem sıkılır kapatırım ben oyunu.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap