8 entry daha
  • yönetmenliğini lee chang dong'un yaptığı, başrollerinde yoo ah in, steven yeun ve jun jong seo'nun yer aldığı 2018 yapımı film.

    dünya prömiyerini bu sene gerçekleştirilen 71. cannes film festivali'nde yapan ve burada fipresci ödülü'nün sahibi olan film, ülkemizde ise ilk olarak bu sene gerçekleştirilen 25 adana film festivali'nde seyirci ile buluşmuştur. film ayrıca önümüzdeki oscar ödülleri'nde güney kore'nin oscar adayı olarak ilan edilmiştir.

    film, vasıfsız bir genç, âşık olduğu güzel kız ile zengin ve küstah bir adam arasındaki aşk üçgeni ekseninde bir öfke ve saplantı hikâyeyi anlatıyor. yarı zamanlı kurye, arada sırada da yazar olan jongsu bir teslimat sırasında eski komşusu olan haemi’yle karşılaşır. haemi genç adamdan, kendisi afrika seyahatindeyken kedisine göz kulak olmasını rica eder. seyahatten döndüğündeyse, jongsu’yu kenya’da rastladığı gizemli bir adam olan ben’le tanıştırır. bir gün ben jongsu’ya sahip olduğu tuhaf bir hobiden bahseder ve film bu noktadan sonra başka bir yöne evrilir.

    uzak doğu filmlerinden çok tat almayan biri olarak filmi beğendiğimi söyleyebilirim. uzun süresi ve ağır temposuna rağmen ele almış olduğu aşk, takıntı, sınıflararası gerilim ve hafıza gibi kavramları ustalıkla işleyen yönetmen seyirciyi film boyunca olayların içinde tutmayı başarıyor. az oyuncu kadrosuna rağmen heyecan verici ve gizem dolu bir film ortaya koyan yönetmen filmin ilk yarısındaki basit bir aşk hikayesini üçüncü karakterin devreye girmesi ile adrenalin ve heyecan dozajı yüksek bir gizem hikayesine çeviriyor. filmde yönetmenin özellikle öne çıkardığı saat, kedi, kuyu, sera kavramları filmde odaklanılması gereken noktalar olarak öne çıkıyor. filmde ayrıca abd ve kuzey kore göndermeleri de dikkat çeken başka detaylardan. tüm kriterler değerlendirildiğinde izlenebilir olmakla beraber ortalama üstü bir film olduğunu söyleyebilirim.

    filme puanım: 7,5
101 entry daha
hesabın var mı? giriş yap