20 entry daha
  • carnivale'in birinci bolumunun adi, milfay'dir.

    bu bolum herhangi bir dizide gordugum en guzel karakter tanitma bolumlerinden biridir. iki ayrı hikayenin ana karakterleri sunulur bize, ama asil kahramanlar tabi ki daha dikkat cekicidir. tv tarihinin belki de en uyuz en ketum bas kahramanlarindan biri olan ben hawkins, merak edenler icin soyleyelim, birinci sezonun sonuna kadar bu tavrindan vaz gecmeyecektir. bunun nedenlerinden birini, sophie tarot falina bakarken ogreniyoruz. annesinin "seytan tarafindan isaretlenmis" olarak gormesi, ben'in yetenegini yeterince kesfedememesine ve ondan korkup saklanmasina neden olmustur. hapis kackini hawkins'i, annesi oldukten ve evi yikildiktan sonra aralarina alan carnivale(ki bu karnavalın da ismidir) ekibi, management'in dedigi gibi "beklenen" bu adami polislerden saklamaya calisirken hawkins de karnavalın içindeki gizemi cozmeye ve dizinin başında samson'in kisaca degindigi iyinin ve kotunun ebedi savasindaki yerini almaya baslar. bu yolculukta hawkins'le en cok hasir nesir olacak kisiler ise annesiyle telepatik iletisim kurabilen tarot falcisi sophie, dusunceleri okuyabilen kor profesor lodz ve karnavalın gorunen yoneticisi samson'dir.
    california'daki kahramanlarimiz ise din adami brother justin ve ablasi iris crowe'dur. bu bolumun yildizi diyebilecegimiz justin kendini dine biraz fazla adamis bir goruntu sergilemektedir. kilisede bagis sepetinden para calan eleanoru soke edici bir sekilde cezalandiran justin bunun henuz farkinda degildir, ayni sekilde japon bar'in onunde yasadigi "deneyim"i de tanrinin bir isareti sanmaktadir, oysa hicbir sey gorundugu gibi degildir. iris ise, kardesine her seyiyle inanan, olaylara mimum mudahalede bulunan fakat gozlem gucu son derece yuksek, koruyucu bir abla gorunumundedir.

    hawkins ve brother justin'i birbirine baglayan en onemli isim ise cnbc-e'nin altyazilarini hazirlayan muthis ekip sayesinde harcanmistir. lodz'un, ben'in ruyasini okudugu sahnede agzindan cikan kelime "zicada" (ki zerra alakasi olmayan son derece gotten uydurma bir kelimedir) degil "scudder"dir. onun hikayesi ise ikinci bolumde baslar.

    ilk bolum gercekten de tamamen karakterler uzerine yogunlasmistir, ancak ikinci bolum "after the ball is over" ile olaylar da devreye iyice girecektir.

    acilistaki ruya sahnesinin ise, ilk sezonun tamamini bitirdikten sonra bir kez daha izlenmesi tavsiye edilesidir. sonuc sasirtici, ve carnivale'in arkasindaki muhtesem ekibe daha da fazla saygi uyandiran turdendir.

    carnivale'in gizemli ve muhtesem dunyasina hos geldiniz.
283 entry daha
hesabın var mı? giriş yap