4 entry daha
  • klasik sayılabilecek bir senaryoyu absürd bir biçimde anlatan film. senaryodaki oyunlar bence ödülü almasını sağlayan baş etmen.

    --- spoiler ---

    zaman algınızı tamamen ortadan kaldıran bir yapı var örneğin. seyirci, sömürünün aslında geleneksel kölelik sisteminden geldiğini düşünürken; tam da sömürüyü yapan kişiden aslında insanın hep sömürmeye açık olduğunu anlatıyor. ve bunu da lazzaro gibi saf, temiz ve işaretlerini çokça verdiği aziz gibi karakter üzerinden dile getiriyor. lazzaro gerçek olamayacak kadar iyi; aynı ismail abi gibi. senaryodaki en temel absürd öğe buradan oluşuyor. "ortalama" karakterlerin arasında en iyi gördüğümüz antonia bile, aslında o kadar iyi değil. lazzaro'nun şaşırdığı ilk darbe bu oluyor; ama yardım etmeye çalışıyor. sonra, tancredi'nin ona sırtını döndüğünü görüyor ve dönüşlerinde uğradığı kilisede bile hoşgörü olmadığını anladığında gözlerinden yaşlar geldiğini görüyoruz. lazzaro işte tam da burada yaşlı bir kurt oluyor. insan insanın kurdudur sonuçta. aziz'i ölüm uykusundan uyandıran kurt anlıyor ki en temel dayanak noktası olabilecek inanç dahil insanın çiğliğinden nasibini almış. bunun üzerine geldiği karanlık dağlara geri dönüyor.

    film yine bizi italya'nın o güzel kırsallarından birine götürüyor; zaman algımızı senaryonun da yardımıyla bir güzel kırıyor. ve açık mesajı veriyor - insanlığımızla beraber kendimizi ve her şeyi tükettik.

    --- spoiler ---

    algılarınız açık izlemeniz tavsiye olunur. 7.8/10
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap