2 entry daha
  • toronto, makina müh. / pilot

    çalışma alanı ve prosedürler çok geniş olduğu için genel soruların (süre, para, iş imkanı vb.) cevapları da bir o kadar karmaşık oluyor. bunların dışında daha spesifik olarak merak ettiğiniz bir şey olursa (lic. conversion, medical, ders notları vb. ) seve seve yardımcı olurum. bilmiyorsam da öğrenir dönüş yaparım.

    aircraft performance, weight & balance, navigation, canadian air law konularında gerekirse
    -vaktimiz el verdiğince- bire bir anlatabilirim de.

    söylemek istediğim şeyler oldukça düzenleyeceğim bu entry'i.
    öncelikle başlığı açan arkadaşa teşekkür ederim buradan, network yapmak için güzel bir başlık olabilir. belki birlikte iş bile yapabiliriz tanıştığımız insanlarla.

    hem tecrübem, hem bağlantılarım gereği dil eğitimine gelecek öğrencilere yardımcı olabilecek kapasitedeyim. uzun uzun bilgi vermek için vaktim olacağını sanmıyorum ama şunu söyleyeyim mümkün mertebe kanada'da olan bireylerle iş yapın. türkiye'den toronto'ya öğrenci yolluyorlar fakat çocuklar burada yol bilmez iz bilmez resmen ortada kalıyor. c$20'a gideceği yer için $100-200 ödüyorlar, ev bulmakta zorlanıyor, ulaşımda sıkıntı çekiyor vs. niye cebinizden (ya da ailenizden) fazladan para çıksın. çoğu acenta prim almak için hayal satıyor. dediğim gibi ben okul ve vize işlerinde (belki göçmenlik) arkadaşlarıma yardımcı oldum/oluyorum, ayda yılda birisi bir şey rica ederse yapıyorum. eminim çok iyi ve sorumluluk sahibi insanlar vardır fakat bunu meslek olarak yapan insanlara ne yazık ki kendi tecrübelerim neticesinde güvenemiyorum.
    $3000-5000 beni batırmaz ama türkiye'den buraya hayalleri ile gelen bir öğrenciyi batırabilir. o yüzden nakit olarak değil, etik olarak bakmak dileği ile...

    konu makina mühendisliği pilotluktan dil okulu öğrencilerine geldi, içimi dökmüşüm gibi oldu. iyi oldu.

    edit: en önemli şeyi söylemeyi unutmuşum. gelince haber verin, 1 molson canadian çalışır benden.
422 entry daha
hesabın var mı? giriş yap