111 entry daha
  • voldemort'un "tü-kaka adam"lıktan çıkıp ete kemiğe büründüğü kitaptır bu. onu şu anda olduğu konuma getiren sebepleri dumbledore'un uzun yıllar boyunca topladığı anılar sayesinde öğrenebildik. ilk kitaptan beri sorgulamadan kabul ettiğimiz "voldemort ölmez death eaters bölünmez" olgusunun sebebini pensieve'e burnumuzu değdirmek suretiyle keşfettik. iyi güzel de peki bundan sonra ne olacak? bundan önce neler olduğunu henüz okumamış olanlar için koruyucu kalkanımızı koyalım:

    --- spoiler ---
    kitabı okumayı bitirdiğim andan beri kafamın içinde dönüp duran bir soru var; voldemort'un madalyonu sakladığı mağarada, madalyonu koruyan yeşil iksir sebil iksir çeşmesi mi? bir kez tamamen içildikten ve horcrux'a ulaşıldıktan sonra yeniden doluyor mu kendi kendine? yoksa voldemort, kümesteki tavuklarını kontrol edip duran manyak teyzeler gibi dünya'yı dolaşıp horcruxlarını kontrol mü ediyor ara sıra? deneme amacıyla iksiri içiyor falan? vaktiyle adamın teki buraya gelip bütün tuzaklardan kurtulmuş, iksirin tümünü içip madalyonu alıp yerine "bunu yazan tosun" mealli bir yazıyla başka bir madalyon bırakıp gitmiş ve voldemort ruhunun bir parçasını ele geçirecek kişiye bir güzellik düşünmemiş olabilir mi? diyelim ki r a b cin gibi bir büyücü, voldemort'un koruma büyülerinin tümünden kurtulmayı başardı. ondan habersiz bir şekilde mağaraya giden dumbledore'a yapacak bir şey kalmadı. geriye kaldı 4 horcrux. peki bunları kim bulacak? harry.

    harry voldemort gibi okulu 6. sınıfın sonunda bırakacak ve horcrux'ları aramaya başlayacak. hani şu voldemort ya da death eater'larla olan her karşılaşmasının sonunda gözlerini hastane kanadında açan, birilerinin yardımı olmadan paçayı sıyıramayan 17 yaşındaki harry. 1 kitap boyunca 4 horcrux'u bulup yokedecek, en sonunda sıra bölüm sonu canavarına gelecek ve harry voldemort'u öldürüp büyücü dünyası'na özlediği huzuru geri verecek. peki bu yolculukta harry'e kim yardım edecek? artık hayatta olmayan dumbledore? harry'nin ölümüne nefret ettiği snape? okulun çiçeği burnunda müdiresi, tuvalete giderken bile sihir bakanlığından izin alan ve 6 yıl boyunca tanık olduğumuz tek numarası kediye dönüşmek olan mcgonagall? hogwarts kütüphanesi'ndeki hatmettiği kitaplar haricinde zerre bilgiye ve yeteneğe sahip olmayan hermione? ron'u saymıyorum bile.. ölür bu harry.
    --- spoiler ---
276 entry daha
hesabın var mı? giriş yap