18 entry daha
  • pis alıntıdır.
    "abd, siyah-beyaz, 35mm, görüntü 1:1.85, 1986, 106’
    yönetmen: jim jarmusch
    senaryo: jim jarmusch
    görüntü yönetmeni: robby müller
    kurgu: melody london
    müzik: john lurie, tom waits
    oyuncular: tom waits, john lurie, roberto benigni, nicoletta braschi, ellen barkin, billie neal, rockets redglare, vernel bagneris
    dil: ingilizce-italyanca
    1986 cannes ff yarışma filmi
    1987 italyan ulusal sinema yazarları sendikası en iyi erkek oyuncu ödülü
    1987 norveç amanda ödülleri en iyi yabancı film ödülü
    1988 danimarka robert ff en iyi yabancı film ödülü
    1988 bodil ödülleri: en iyi yabancı film ödülü

    jim jarmusch’un yarı masal, yarı kara filmi içerdekiler, yönetmeni geniş hayran kitlesine kavuşturan üçüncü uzun filmidir. film, üç aykırı tiplemenin hapishanedeki iletişimini ve etkileşimini, bazen şiirsel, bazen de sıradan ama oldukça komik konuşmalarla yansıtmayı başarıyor. tom waits, john lurie ve roberto benigni’nin canlandırdığı bu tiplemelerin her biri çok komik olsa da özellikle bir araya geldiklerinde ve karşılıklı konuştuklarında izleyenleri gülmekten kırıp geçiriyorlar. biri kabadayı edasıyla sert konuşuyor, diğeri kendini müziğin ritmine kaptırıyor, bir diğeri de kötü ve bozuk ingilizcesi ile sürekli klişeler yumurtluyor. zaman kavramını hiçe sayan bu filmde, usta görüntü yönetmeni robby müller’in olağanüstü ve zekice çekimleri de filmi görsel olarak çok güçlü ve ilginç kılıyor. kesinlikle kaçırılmayacak bir masal ve şiirsel güldürü.

    jack ve zack, louisiana’da bir hapishanede aynı hücreyi paylaşmaktadırlar. zack, bagajında ölü bir adam bulunan jaguar marka bir arabayı çaldığı için içeri atılmış işsiz bir disk-jokeydir. jack ise, yeni yetme bir fahişeyi pazarlamaya kalkınca kıskıvrak polisin tuzağına düşen kendi çapında bir pezevenk. her ikisi de, birlikte yaşadıkları kadınlar tarafından sepetlenmiş ve sonunda kodesi boylamışlardır. aynı kaderi paylaşsalar da yıldızları bir türlü barışmaz. derken hücreye, bulunduğu her ortama bukalemun gibi uyum sağlayan iradesi kuvvetli bobby adlı bir italyan turist gelir. pokerde hile yaparken yakalanmış ve oyunculardan birini istemeyerek bir bilardo topuyla öldürmüştür. bu ufak tefek italyan, ekipte kafası çalışan tek kişidir ve çok geçmeden de birlikte hapisten kaçmanın yolunu bulur… "
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap