341 entry daha
  • kadının zekasını kabul etmek istemeyen, kendi cinsi tarafından kadınların başarıları ve dehaları bastırıldığı/saklandığı için kadınların dehalarından haberi olmayan yazarın açtığı başlık.

    (bkz: marie curie)
    radyum elementini keşfedip üzerinde yaptığı çalışmalar bilimin ilerlemesine büyük katkı sağlamış, tuttuğu notlar bugün bile çok yüksek radyoaktivite taşıdığı için çıplak elle ellenemeyen güzel bilim insanı.

    (bkz: margaret hamilton)
    kendi boyunda yazdığı kodla insanoğlunun aya ayak basmasını sağlamış güzel yazılım mühendisi.

    (bkz: hedy lamarr)
    1940'lı yılların en tanınan hollywood yıldızlarından birisi, hatta zamanında yaşayan en güzel kadın olarak ün salmış. onu bu listeye sokansa frekans atlamalı geniş spectrum'u üretmesi (fhss). yani bugün kullandığınız, sayesinde bu siteye bakabildiğiniz kablosuz internetten ve bluetoothtan bahsediyoruz. (bkz: wifi)

    (bkz: katherine coleman goble johnson)
    orbital mekanik üzerine olan hesaplamaları sayesinde uzaya gönderilen insanlı uzay araçlarının başarılı olmasını sağlayan, siyah asıllı bir kadının hesaplamalarıyla uzaya çıkıldığını itiraf edemeyeceği için başarısı nasa tarafından saklanan ve ancak yaşlandığında ve dünya değiştiğinde hak ettiği itibarı alabilmiş güzel nasa matematikçisi.

    (bkz: jk rowling)
    en modern örneklerden biridir onun dehası. yarattığı dünyanın başarısı da bunun kanıtı zaten. bir kadının yazdığı kitaba çoğu insanın(bkz: bu başlığı açan yazar gibi insanlar) önyargılı yaklaşıp okumayacağını düşündüğü için cinsiyeti belli olmasın diye kitaplarının basımında sadece baş harflerini kullanmıştır.

    bu liste uzar gider, kadınları dehası yok değil, var ama ya siz görmek istemiyorsunuz ya da kendilerini saklamak zorunda kalıyorlar. şimdi gidip iki kitap okuyun, biraz kültürlenin de cehaletiniz ülkenin iq seviyesini düşürmeye devam etmesin.
335 entry daha
hesabın var mı? giriş yap