6 entry daha
  • anadolu selçuklu devletinin, saksıya fesleğen gibi oturturum anlamı da çıkarttığı seferdir ayrıca.

    hahaha bayılıyorum tarihin derinliklerinde kaybolmaya du başlıyoruz pisssmii.

    efendim zengi müslüman devleti mezopotamya'da güçlenince 40 yıllık urfa haçlı kontluğu ya da krallığı neyse burayı annexlemiş, eu4 oynayanlar bilir ne demek istediğimi. bağzı cahiller için söyleyeyim ilhak edip topraklarına katmış he.

    bunu duyan diğer 3 haçlı kontluğu vatikan'a mail atıyor cc'de bizans macar kutsal roma germen fransa vs var.

    yardım et papa hazretleri kutsal babamızı ezip geçti bu vandallar help me please diye.

    papa bu durur mu hemen aksiyon almış hristiyan dünyasında çanlar çalınmış sefere gidiyoruz hazırlanın ahali diye.

    davullar avrupa'nın en uç köylerinde bile çalınmış sefere davet için cennette tapu müslümanların zengin malları kızları eşleri hepsi sizin olacak erol taş gibi but yiyeceksiniz diye ne kadar gariban varsa kandırmış ipneler.

    yazık la kimin çocuklarıysa..

    neyse konumuza dönelim öncelikle haçlı seferine katılan devletlerin ordularının tamamı eğitimli profesyonel adamlar değiller milis dediğimiz yerli halk da var ellerine kılıç tutuşturulan. tamam eğitimli düzenli sınıf ve birlikler var ama o dönemde bu sayı büyükçe değil sebebi teknoloji feodal yapı anlayışı maliyetler vs.

    ayrıca i. haçlı seferinde ordu düzeni o kadar disiplinsiz ve kopuktur ki yağmalanan hristiyan köylerinin sayısı belli değil. inanılmaz bir talan söz konusu.

    papa bu durumun tekrar etmemesi için bizans imparatoruna mektup yazar.

    haçlı orduları doğu roma topraklarına girdiği andan itibaren güzergah boyunca konstantin orduları uganda cumhurbaşkanını karşılamaya giden hababam sınıfı gibi dizilecek belli noktalarda yerel pazarlar kurulacak ve ordular bu güzergahtan çıkmaya taşkınlık yapmaya kalkarlarsa bizans askerleri oracıkta hepsini kılıçtan geçirecektir.

    şey gibi düşünün iki yanı ağaçlı yol. ortadan gidiyorsunuz o ağaçların her biri askermiş gibi jigglypuff olup hala anlamayanlar varsa googlelasınlar.

    neyse gel zaman git zaman istanbul'a aksaray önlerine ilk gelen alman orduları olmuş. bizans imparatoru hemen ido otübüsüyle kadıköye göndermiş bunları yanlarına yiyecek yolda eğlenmeleri için birkaç eskort ciciş vermiş.

    anadolu selçuklu sultanı 1. mesut, bu arkadaşların geleceğini bildiği için sınır taraflarında gizlice kamp kurup beklemeye koyulmuş.

    eskişehir de kamp kuran haçlı ordusuna, harbiye marşı eşliğinde gece baskını yapan selçuklu süvari alayı 20 bin kafürü kılıçtan geçirip oklamışlar.

    ortalık tam bir can pazarı iki bine yakın alman askeri istanbul'a kaçmış o korkuyla. bu esnada konstantinople'ye varan fransızlar alman askerlerinin bu hallerini görünce korkuya kapılmışlar. ordu içindeki panik çok yıkıcı bir kimyadır derhal müdahale edilmezse facia olur. bunu her komutan bilir.

    yeniden kararlar alınmış bu sefer bizans toprakları üzerinden güneye inilecek denizli üzerinden antalyaya oradan kıbrıs aktarmasıyla kudüs'e gidilecektir.

    1. mesut bunu duyunca nasıl duyuyor demeyin kalbinizi kırarım gizlice topluyor orduları kazıkbeli denilen o dar geçitte pusu kuruyor.

    hiçbir şeyden haberi olmayan fransızlar geçite geldiklerinde bizimkiler allah allah nidaları ile dağdan bayırlardan aşağıya pelennor çayırları savaşıdaki rohan süvarileri gibi süzülmeye başlamışlar düşman orduları üzerine.

    yer misin yemez misin bir ona bir ona bir bu duvara bir o duvara derken ordunun uç önlerinde olan birlikler canlarını zor kurtarmış, kendilerini antalya'ya atmışlar. oradan gemilerle kudüs'e yelken açmışlar falan. geride kalanların tamamı imha edilmiş. esirler dahil.

    bazen düşünmeden edemiyorum türkler islama geçmeseydi ve haçlı seferlerini destekleseydi bugünkü ortadoğu nasıl olurdu diye. çünkü muazzam bir duvar ve tampon savunma bölgesi oluşturmuşuz anadolu'da.

    gelelim konumuza sefere katılan tüm devletlerin ordularının yarısından fazlası imha edilmiş geriye kalan çok küçük birlikler kuzey yolu üzerinden antakya'ya diğerleri gemilerle kudüs'e varmışlar. haçlı kontluklarına vardıklarında moral gecesi düzenlenmiş ve az da olsa bu birlikleri nerede nasıl kullanacaklarını konuşmak için konsil dediğimiz o gizli toplantı yapılmış. urfa'yı almayı götlerine yediremeyen haçlılar şam şehrine saldırma kararı almışlar.

    ve şam'ı kuşatmak için yola koyulmuşlar bunu haber alan şam valisi şehrin savunma hazırlıklarını başlatıp urfa fatihi imadeddin zengi'ye yardım çağrısı göndermiş.

    zengi sultanı imadeddin zengi, hızlıca ordularını toplayıp şam'a varmış ve şehri kuşatma altına alan haçlı ordularına derhal burayı boşaltıp geri dönün yoksa ananızı laciverde boyarım dedikten birkaç saat içinde ordular geri çekilmişlerdir.

    bu da böyle seferdir.

    devamında haçlılar ulan zengi'nin hasmına dalak mı o zaman bize bir şey demez diye fatımilerin kontrolündeki kahire'ye yürümüşlerdir ki bu da başka bir tarihin konusudur. el emeği göz nurudur copy paste değildir.

    bir başka seferde görüşmek üzere esen kalın.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap