• sabitlenmiş entry
    video oyunu için (bkz: marvel's spider-man 2)
  • 164 entry daha
    • bir adet oscar kazanmıştır ama bunun en iyi spider-man filmi olmasını otomatikman sağladığı söylenemez.

      en iyi spider-man filmi olmasının nedeni peter parker’ın iç dünyasına dair birçok şey anlatırken aynı zamanda aksiyon unsurlarını da taşıyabilmesidir ki en iyi görsel efekt dalında oscar almış olması da bunun kanıtıdır.

      yani hem vurdulu kırdılı avantür bir iş yapacaksın ama hem de psikolojik derinliği olacak. adalet, hak, ahlak, insanilik, sorumluluk, benlik gibi meseleleri yapaylığa varmadan irdeleyecek.

      örümcek adam’ın villain’larca suistimal edilen insaniliğini en iyi şekilde açan bir film ayrıca. sonradan çekilen dandik serilerde örümcek adamın neden iyi ve doğru olanı yaptığını anlamıyoruz bile. bunlar o kadar yüzeysel yaratılmış peter parker’lardı ki villain’lerle ne farkları olduğunu anlayamadan örümcek adamın tarafını tutmamız isteniyordu bu filmlerde. tobey maguire’in hayat verdiği örümcek adam o treni durdurmak için kendini feda edecek, dr octavius’u takibi bırakacak yani mary jane’i bulmayı bırakacak kadar sorumluluk sahibi biri olduğu için süper kahramandan da evvel bir kahramandır.

      sonuç olarak sam raimi’nin peter parker’ı kahramandır. öteki spidey’ler yalnızca süperdir. onlara yavşak cadde tikisi sesi yaparak “süpersin kank adamsın bro” diyorum buradan.
    56 entry daha
    hesabın var mı? giriş yap