818 entry daha
  • nba ve euroleague çok farklı organizasyonlar. evet her ikisi de basketbol organizasyonu ancak o kadar farklılıkları var ki adeta farklı iki spor dalının organizasyonları gibiler.

    oynanan basketbol evet çok farklı. nba normal sezon maçları hazırlık maçlarıdır. asıl nba ise playofflardır. nba'de bazı takımlar kaybetmeye oynarlar hatta draftta iyi yer kapabilmek için. euroleague'de ise her maç önemlidir ve amaç hep kazanmaktır.

    oynanış olarak euroleague nba gibi olmaya çalıştı ve onu takip etti hep. çünkü basketbolda trendi nba belirliyor. atletizm, tempolu oyun ve pace & space günümüzde basketbolun geldiği nokta. euroleague de bu tarza yaklaştı ancak nba burada büyük farkla önde. nba oyuncuları çok daha yetenekli ve siyahi oyuncuların genetik avantajları var. çok daha atlet ve hızlılar.

    nba'de bench oyuncusu olan ekpe udoh euroleague'de çok büyük fark yarattı ve şampiyon olan fenerbahçe'nin en değerli oyuncusuydu. bu da aradaki farkı göstermeye yeter de artar bile.

    ayrıca oyuncuların aldığı paralar bakımından büyük uçurum var ve nba birçok açıdan euroleague'den çok daha çekici. euroleague nba ile para, şov, tv yayıncılığı, reklam gibi konularda baş edemiyor ve etmesi de mümkün değil.

    ancak ben kesinlikle euroleague'i tercih ederim. çünkü ben dişe diş oynanan maçları seviyorum. partizan, panathinaikos, zalgiris gibi takımların taraftarlarının yarattığı atmosferi, pana-oly gibi rekabetleri seviyorum. bir euroleague maçını bir nba maçına her türlü tercih ederim. bu benim kişisel tercihim.

    euroleague ve nba organizasyonel olarak o kadar farklı ki genel bir karşılaştırma yerine spesifik alanlarda karşılaştırmak daha mantıklı. bu spesifik alanların çoğunluğunda da nba ezici üstünlüğe sahip. fakat hangisini izlemek daha zevkli derseniz buna cevabım kesinlikle euroleague olur.
387 entry daha
hesabın var mı? giriş yap