18 entry daha
  • beşiktaşımız'ın malmö ile tarihsel olarak üçüncü eşleşmesinin finali sayılabilecek maç.

    1990/91 sezonunda ilk kez karşılaşmıştık.
    şampiyonlar ligi 1.turu. deplasmandaki ilk maçta malmö'nün gollerine feyyaz ile cevap vermiş, 62. dakikada 2-2'yi sağlamışken; takoz recep'in kendi kalesine attığı ünlü gol ile 3-2 kaybetmiştik. istanbul'daki rövanşta ise ilk yarıyı 2-0 önde tamamlamamıza rağmen, 90 dakikayı 2-2 berabere bitirmekten kurtulamamış; nereden baksanız trajik bir elenişe kurban gitmiştik.

    2005/2006 sezonu.
    uefa 1. turu. eşleşmeyi kazanan uefa gruplarına giriyor. bir bakıyoruz aa rakip yine malmö. oh be, 15 sene evvelin intikamını alacağız diyoruz. ilk maç da inönü'de. hoca rıza çalımbay. 70. dakikada afonso alves'ten yediğimiz şok bir golle 1-0 yeniliyoruz. ulan ne iş derken, isveç'teki rövanşta "beşiktaş her zaman rövanşını alır" kuralını gerçekleştiriyoruz. youla'nın beşiktaş'ta iyi oynadığı belki de tek maç. hat-trick yapıyor ve 4-1 kazanarak malmö'yü avrupa kupalarının dışında itiyoruz bu kez.

    ve şimdi 2018/19 sezonu.
    avrupa ligi gruplarındayız. ilk maç 2-0 kaybettik. rakibin ligi bitti; akılları sadece son 32'ye kalabilmekte. kazanırlarsa kesin turluyorlar. bize beraberlik bile yetiyor. ama tabii ki, gıcık malmö'ye dolmabahçe'de en az 2-3 tane atmadan yollamak beni mutsuz eder. yenip yollayalım, üç eşlemede ikinci tokadımızı basalım şunlara. bi daha gelmesinler bize. hadee naş malmö.
541 entry daha
hesabın var mı? giriş yap