1581 entry daha
  • yonca topbaş diziye şöyle güzel bir teşekkürde bulunmuştur. istanbullu gelin dizisini dile, görüntüye, kalplere getirip dokunduran tüm ekibe teşekkürümdür. bugüne kadar 4 “dizi”; fatmagül’ün suçu ne, yabancı damat, canım ailem, vatanım sensin ve bir de şimdi istanbullu gelin, beni bu ülkenin önemli yaralarını kurgularken sorumlu davranarak etkiledi.
    çoğu hikayede gerçek payı zaten var.
    gelin-kaynana, düğün/cenaze, şiddet, aldatma/aldatılma, kayıp/kazanç, batma/çıkma, aşk/nefret, öfke, kin, nefret, hırs, entrika..
    bütün bunların insanda açtığı bi dolu yara veya çiçek de var. beni etkileyen, ilgilendiren, bir yazar olarak da düşündüren kısmı ise dizilerde bunları kurgulayıp milyonlara anlatırken, özendirirken insanın yaralarını beter etmeden, duygu-vicdan-etik-mahremiyet sömürüsü yapmadan; sözümona iyileştirme amaçlı başka travmalara ilham olmadan, tokat atıp inciterek, şiddetle gül bitirmeden de anlatabilmek.
    televizyon, hele de bu ülkede, çok güçlü bir travma veya istense umut, ilham, eğitim, bakım onarım aracı.
    istanbullu gelin, kaç zamandır iğne oyası gibi bir hassasiyet ve özenle işlenen, 4 erkek evladı olan bir “yaşı geçkin” kadının aşka olan hakkı; yaş küçük/büyük gözetmeden özür dileyebilme önem ve erdemi, bir şey anlatmanın yolunun illa kanunsuz kitapsız vicdansız ve şiddetle olmadan da olabildiği, affetmenin onarıcılığı, savaşta bile mübah olmayan tavırların insan ilişkilerindeki yıkıcılığının yerine nasıl yapıcı davranılabileceği… öyle derin, öyle merhem gibi güldürüp ağlatarak işleniyor ki, dün geceden içimde kalan his, kalp sıcaklığı.
    kalpten kalbe konuşmanın önemi... kalbini açmanın büyüsü, sihri ve gücü. en inandığım sihir; kalbini açarsan, dürüst olabilirsen, kimse sana vuracak mermi bulamaz… biter öldüren cephane.
    doktor-danışan sohbetlerinden aldığım, öğrendiğim kişisel kazanımlar da kalbime ayrıca derman.
    hani bazen bir konun vardır da kimselerle konuşamıyorsundur, konuşmak seni ayrı, başkasını ayrı incitecek diye boğazında yumru olmasına razısındır ya.. istanbullu gelin, böyle hisseden nice insana, ben de dahil, o yumruyu dile getirip kanatlandırıp göğe salmayı başarıyor.
    gözümden de şu tatlı ılık yaşlar ne güzel geliyor. aşk olsun, değer.
1015 entry daha
hesabın var mı? giriş yap