349 entry daha
  • sanat dolu bir gun veya hafta sonu geçirmek için:

    rue du midi 67 numaradaki hors serie'de ikinci el dvd, kitap, çizgi roman vs satın alabilirsiniz. bibliopolis'ler de var baska ama sahsen burayı epey derli toplu ve iyi buluyorum. 45'lik de satıyorlar.

    inglizce kitaplar satan kitapçı arıyosanız: boulevard adolphe max, 71-75 numarada waterstones, rue du fossé aux loups, 23 numaradaki sterling books ve avenue des arts, 39 numaradaki filigranes. bu sonuncusu epey buyuk, içeride bir seyler de içebiliyorsunuz.

    enstruman satın almak için keymusic ve rue saint-jean 47'deki le 47 shop (geçenlerde burada iki gri flying v gordum, herkese anlatıyorum, çok guzellerdi.) bunların dısında rue du marché au charbon 37 numarada hill's music varmıs ama orayı sahsen hiç gormedim, çok iyi diyorlar.

    cd, plak için: rue du chêne, 7'de bulunan arlequin(dis cehpheye dikkat!) ve rue blaes, 146 numaradaki crevette records

    kitap, muzik alısverisi sonrası rue du midi 45 numarada bulunan café capitale'i tavsiye ederim, yer bulabilirseniz çok guzel kek ve kahveleri var. yayılın.

    bruksel bir art nouveau ve art déco sehridir, soyle guzel bir guzergah var:

    1. victor horta'nın evi, rue américaine 25 numarada:

    2. l’hôtel tassel, rue paul emile janson, 6 numarada, ozel bir mulk, izinle gezilebilir. unlu merdiveniyle tanınıyor.

    3. la maison autrique, chaussée de haecht 266 numarada bulunuyor. çarsambadan pazara 12:00-18:00 arasında gezilebilir.

    4. la maison cauchie, rue des francs, 5 numarada bulunuyor. her ayın ilk hafta sonu 10:00-13:00/ 14:00-17:30 arasında gezilebilir. mimar paul cauchie tarafından yaratılmıs bir eser.

    5. le musée des instruments de musique (aka old england), rue montagne de la cour, 2 numarada. sehri gezerken hemen gozunuze çarpar. enstruman muzesi ve ustu kafeterya. muzeyi her ayın ilk çarsambası bedava gezebilirsiniz.

    6. l’hôtel max hallet, horta'nın bir eseri. ozel izinle gezilebilir.

    7. l’hôtel solvay, avenue louise 224 numarada. horta'ya ait ve ozel izinle gezilebilecek bir bina. 19. yuzyılın onemli bir burjuva ailesi olan solvay'ler için yapılmıs ve unesco koruması altında.

    8. l'hotel van eetvelde, l'avenue palmerston 2, 4 ve numarada, yine unesco tarafından tanınmıs, horta'nın çok guzel ve onmeli eserlerinden biri. ozel izinle gezilebiliyor.

    9. l'hotel ciamberlani, rue defacqz, 48 ıxelles'de mimar paul hankar'ın onemli bir eseri. ozel izinle gezilebiliyor.

    10. son olarak rue des sables 20 numaradaki le centre belge de la bande dessinée muzeyi gezmek istemiyorsanız, ki çizgi roman ilginizi çekmiyorsa gezmeyin, sadece giris salonunu ve kitapçıyı bedava gezebilirsiniz.bina horta tarafından charles waucquez için kumas magazası olarak tasarlanmıs.

    bunlarin disinda villa empain'i de gezmenizi tavsiye derim.
    bu kadar geziden sonra gece bir drink almak için rue des harengs 10-12 numaradaki le cercueil*, aksam saatlerinde çocuklu aileler oluyor, hatta pusetli ama gecenin ilerleyen saatlerinde sabah 4'e kadar açık oldukları için cool abi-ablalar oluyormus, iyisi mi kulkedisinin arabası balkabagına dondukten sonra ziyaret edin. kokteyl isimleri çok komik, lezzetli. biralar biraz pahalı oldugu için kokteyl içseniz daha mantıklı, baska yerde daha uygun fiyata bira içebilirsiniz.e
181 entry daha
hesabın var mı? giriş yap