5 entry daha
  • çok acıklı, oldukça da buruk bir film lazzaro felice. ismindeki tezatlığa hayran kalmamak elde değil. ama film için aynı şeyi pek söyleyemeyeceğim. standart bir film izleyicisiyseniz zaten uzak durmanız gereken yapıda bir film. bir kere super 16'le çekilmesi normal izleyiciye kafadan darbeyi vurur.

    filmin içeriğine gelecek olursak; anlatılmak istenen güzel bir nokta var, bunu iyi anlatıyor mu? kısmen. lazzaro isminde 20. yüzyılda yaşayan bir aziz üzerinden anlatmaya çalışıyor. enteresan bir düşünce fakat kötü bir uygulama bana kalırsa.

    yönetmenlik yönünden film bence oldukça zayıf. iyi bir yönetmenin elinde çok daha harika bir film olabilirmiş çünkü hikayesi ve senaryosu oldukça başarılı. harika sahneler çıkarılabilecekken, hep bir yarım kalmış, paraları yetmemiş, seri kesilmiş ve büyüsü bozulmuş gibi gözüken sahneler varmış havası yaratıyor film.

    genel olarak film seyretmeyi değil de sinema izlemeyi seven kişiler bence bir şans vermeli ama bu sene ki cannes, berlin, viyana vs. film festivalleri ve oscar'lar özelinde düşünürsek rakiplerine göre birazcık geride kalmış. yalnız şunu da düşünmekte fayda var; rakipleri ekstra iyi olduğu için bu film onların yanında yavan ve onlara göre biraz daha zayıf gözükmektedir.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap