34 entry daha
  • her nedense bana wesley snipes'in passenger 57 filmini hatirlatan, oyunculuk ve goruntu yonetmenligi acisindan basarili ama senaryo ve olaylarin gelismesi bakimindan bir o kadar basarisiz film.

    --- spoiler ---

    ucaktaki araplarin goz gore gore ucaktaki kimi amerikalilarca aninda suclu ilan edilmesi, sanirsam amerikali izleyicileri memnun etmek icin degil tam tersi bir nevi gunah cikarmak, belki de 11 eylul olaylarindan sonra amerikan kamuoyunda olusan araplari terorist olarak gorme durumunu elestirmek icin senaryoya ilistirilmis. birakin 11 eylul olaylarini, cogu amerikan filminde gordugumuz (ornek: true lies, siege) fiks arap terorist protitipini de elestirmek istiyormus gibi geldi yonetmen.

    cok mu zorluyorum bilemedim ama bizim kotu elemanin filmin sonlarina dogru sarfettigi "nasil olsa kimse sana yardim etmeyecek, insanlar her zaman oldugu gibi otoriteye yani bana inaniyorlar" gibisinden cumlede de bir yerlere gonderme yapiliyormus gibi geldi.

    hadi sisirme bir sekilde bagladiniz hikayeyi ama havada kalan birkac nokta kaldi yine de:

    -kardesim berlindeki apartmanda jodie fosterin apartmanini gozleyenler araplar degilse kimlerdi?
    -kucuk julianin hic mi cisi gelmez yahu tum ucus boyunca?
    -cin gibi oldugu her halinden belli olan jodie ablanin kot pantalonunun cebinden nasil oldu da kucuk julia'nin boarding passini aldilar?
    -ucak havaya uctu da ana karakterlerin bavullari nasil oldu son sahnede hicbir sey olmamis gibi duruyordu ortalikta?

    --- spoiler ---

    efendim hakli olsa da elestrilere aldirmayiniz, gidiniz sinemada gerile gerile izleyiniz bu filmi, en azindan kafaniz dagilir.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap