aynı isimdeki diğer başlıklar:
396 entry daha
  • ailenizin atanamamış film eleştirmeni geldi. buyurunuz efendim.

    sinematografi olarak ve senaryo olarak iki dala ayırmadan incelemek haksızlık olur.

    sinematografi olarak kusursuza yakın. 120 dakikanın üzerinde tamamen siyah beyaz film nedense gözlerimde bir süre sonra kanlanma ve hafif kızarıklığa sebep olsa da, arka planlar, tek plan çekimler, hemen her sahnesi dakikalarca bakılacak fotoğraflar, az ama öz aksiyon sahneleri... en iyi görüntü ve en iyi yönetmen dallarında diğer adaylara yazık olduğunu söyleyebilirim.

    senaryo bazında genel değerlendirirsek, film tabi ki marvel'ci dc'ci kardeşlerimiz için son derece durağan. avrupa sinemasına, sanat filmlerine ve ağır işlenen dram kategorisine aşina olmak ve ilgi duymak şart oğlu şart. karakterin yavaş yavaş gece yatmadan tek tek ışıkları kapatması aksiyon severler için ölüm olabilir. ama biz avrupa sineması aşıkları için her anı keyif, her harekette bir alt metin.

    dönemin meksikasına, yakın dönemlerde bizim ülkemizde de benzer bir fraksiyonu yaşanan iç karmaşalara, aile içi dramlara, bireysel dramlara, çokça da kadınların yaşadıkları erkek zulmüne güzel değinilmiş. detay vererek spoiler'a girmek istemiyorum.

    sinematografik olarak 9.5/10 ; toplamda 7.5/10 veriyorum. hayatımda izlediğim en iyi filmlerden birisi mi tabi ki değil. alakası bile yok. ama izlenir mi, kesinlikle izlenir...
266 entry daha
hesabın var mı? giriş yap